22 דצמבר 2013

חביתה ללא ביצים (טבעונית)

"חביתה ללא ביצים" - נשמע מצחיק !
מסכימה.
זה גם מצחיק "חביתה ללא גלוטן". 
מה פתאום גלוטן בחביתה.
אבל במקרה זה צריך להדגיש את זה.

אפשר חביתה ואפשר אומלט.

מצרכים
- 4 כפות קמח חומוס
- רבע כוס מים רותחים. 
- מעט מלח ומעט פלפל שחור
- מעט כורכום (לצרכי צבע בלבד)
- רבע כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה
- מערבבים הכל ומניחים לעמוד כרבע שעה
- משמנים ומחממים מחבת.
- שופכים את תערובת קמח החומוס
- מפזרים ושוטחים היטב על המחבת
- מכסים במכסה ומשאירים על אש נמוכה כחמש דקות
- כשרוב הנוזלים התאדו, הופכים. חשוב לחכות בסבלנות מספר דקות. לא למהר להפוך.

אפשר להוסיף מעט ירקות ומעט גבינה טבעונית מרוסקת.

אני מוסיפה לתערובת מעט פטרוזילה, בצל ירוק, 2 פיטריות טריות חתוכות, לפעמים קוביות גמבה.

בתמונה המצורפת של חביתת הירק שמתי:
צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, בצל ירוק, פטריות, גמבה - הכל קצוץ ומעורבב

פחמימות - 20 גרם פחמימות (לא
כולל הירקות)
מנה פחמימה  = 15 גרם פחמימות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה