01 יוני 2013

שקשוקה טבעונית - בלי ביצים

מתכון נהדר שאני מאד אוהבת.

אתמול גם בני הטבעוני אכל איתי ונהנה.

מצרכים
- 1 בצל קטן
- 1 גמבה 
- כף שמן
- 2 עגבניות רכות
- בצל ירוק
- קמצוץ אבקת צ'ילי
- רבע כפית מלח
- מעט פלפל
- 2 כפיות קמח תירס
- כפית טחינה מדוללת
- רבע כוס תחליף חלב (משקה סויה, משקה אורז, ועוד)

אופן ההכנה
1. מקצצים את הבצל ומאדים במחבת עם השמן עד שיצהיב
2. להשרות את קמח התירס בתחליף חלב ובטחינה המדוללת
3. חותכים את הגמבה ומוסיפים לבצל
4. מאדים יחד 5 דקות
5. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים למחבת
6. מוסיפים את התבלינים ומאדים יחד כרבע שעה עד שהפילפלים והעגבניות רכים
7. שופכים מעל את תערובת קמח התירס שהתרככה מעט
8. לכסות ולבשל עוד 5 דקות
9. להשאיר נוזלים בהתאם לטעם. כמובן שמי שאוהב לטבול הרבה לחם צריך להשאיר יותר. תמיד אפשר להוסיף עוד נוזלים.

גיוון:
אפשר להחליף את המלית של קמח התירס, טחינה ונוזלים ב:
- כפית טחינה וכפית שיבולת שועל+שליש כוס נוזלים להשריה

- כפית שיבולת שועל, 2 כפיות סובין שיבולת שועל + שליש כוס נוזלים להשריה
- ניתן לערבב הכל. כמו שקשוקה מעורבבת שלא משאירים את הביצה בנפרד. טעים מאד

טעים, בריא ונהדר. מומלץ.

כמובן שכל אחד יכול לאכול עם הלחם המתאים לו.
עם גלוטן, בלי, גלוטן, בלי לחם...

מאחר ומגבילים אנשים עם סוכרת ל-4 ביצים בשבוע או פחות, זאת אלטרנטיבה נהדרת.

רוצה עוד טיפים לחיים טובים עם סוכרת?


בתאבון איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה