26 דצמבר 2012

קצת דימיון והופכים מתכון עם גלוטן לללא גלוטן


אחד הסלטים האהובים עלי בחוברת המתכונים לסוכרתיים ולאנשים שהבריאות חשובה להם הינו סלט עדשים בכל הצבעים.
למעשה מדובר בתוספת פחמימתית בגירסה קלילה וטעימה ביותר.

הבעיה היא, שלעדשים מוסיפים גרעיני חיטה שהם דגנים ולכן מכילים גלוטן.

אני כל כך אוהבת את הסלט שלא הסכמתי לוותר עליו.

מה עושים?
משתמשים באורז מלא במקום חיטה.

הרי המתכון החדש:

מצרכים

- כוס אורז בסמטי מלא (כמובן שאפשר גם בסמטי רגיל)
- שליש כוס עדשים אדומות
- שליש כוס עדשים שחורות
- שליש כוס עדשים ירוקות
- 3 כפות דבש
- 1 כוס גרגירי רימון
- בצל בינוני חתוך לקוביות
- חצי כוס שקדים חתוכים לרצועות
- 5 כפות שמן


אופן ההכנה

1. משרים את האורז במים לחמש שעות לפחות
2  משרים את העדשים במים לחמש שעות לפחות
3. שוטפים את האורז היטב, מרתיחים ומבשלים עד שיתרכך (חמש דקות יספיקו)
4. מרתיחים מים ומוסיפים את העדשים. מחכים שהכל ירתח ומסננים את המים
5. לחמם את המחבת
5. להוסיף למחבת כף שמן והבצל החתוך ומצהיבים את הבצל. להוציא
6. להוסיף למחבת כף שמן + השקדים ולהשחים קלות
7. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים היטב.

בסוף עונת הרימונים אני מוסיפה קוביות של תפוח-עץ ירוק ומעט חמוציות.
לא מוותרת על הסלט הטעים מכל סיבה שלא תהיה.

לאנשים עם סוכרת: 3 כפות שקולות למנה פחמימה טעימה (15 גרם פחמימות = פרוסת לחם = חצי כוס אורז מבושל)

רוצה עוד מתכונים שיעזרו לשלב מתכונים אהובים 
בתפריט של סוכרתיים?

עוד מתכונים בחינם לבעיות סוכר?
בחוברת המתכונים החינמית יש מתכונים עם חישוב הפחמימות במתכון ובמנה.

לגישה למתכונים בחינם יש ללחוץ כאן

בתאבון ועם הרבה הנאה ובריאות

איריס

3 תגובות:

  1. נשמע טוב..... הבעיה שהסוכרתית שלי לא אוהבת דברים כאלה

    השבמחק
  2. זה לא חייב להיות התבשיל הזה.
    זאת רק דוגמה שלא צריכים לוותר על מאכלים עם גלוטן. צריך למצוא איך להפוך אותם ךמתאימים.
    כך בדיוק אני עושה עם הטבעוני שלי

    השבמחק
  3. נשמע נפלא. אני מאוד אוהבת לשחק על מיני משחקים עם האוכל ולנסות ליצור לכל אחד מבני הבית את הדברים שמתאים עבורו ושהוא אוהב. אצלי זה בכלל משוגע כי כל אחד עם הבעיות הבריאותיות והעדפות שלו. בסוף מסתדרים.

    השבמחק