10 אפריל 2012

כופתאות (קניידלך) ללא ביצים (טבעוני)

הבאתי לסדר מרק וכופתאות במיוחד לטבעוני שלי.
כל הצימחונים נהנו גם כן.
היה להם מרק צימחוני ומהכופתאות הרגילות.

צמחונית אחת אמרה לי כי כבר 14 שנה היא לא אכלה מרק בפסח עד עכשיו....

אני חושבת שהסוכרת שיחקה תפקיד חשוב גם כאן:
"עם צרכים מיוחדים אפשר להסתדר בכל מצב, צריך רק להפעיל דמיון.."

אז הנה איך עושים את זה:

להלן כמות המספקת ל-10 עד 12 כופתאות (מנה פחמימה כל אחד).

חומרים
- 2 כוסות קמח מצה
- כף אבקת אפיה
- כף מרק פרווה בטעם עוף
- רבע כפית פלפל שחור
- כף חומץ תפוחים
- 3 כפות שמן זית
- שלושת רבעי כוס מים חמים
- 2 כפות קמח תפוח אדמה (אפשרי אבל מאד רצוי)

אופן ההכנה
- לערבב את כל החומרים ולהניח לעמוד לחצי שעה או יותר
- להרתיח מים עם כפית מלח
- ליצור כדורים קטנים ולשים במים
- להוציא לאחר שמתחילים לצוף. לא לתת להתבשל יותר מידי

מרק:
להרתיח מים עם אבקת מרק פרווה עם בצל וגזר. להוסיף פטרוזיליה ושמיר.

על קמח תפוחי האדמה למדתי רק השבוע. אפשר גם לוותר אם אין אבל מצוי אם מוסיפים (potato stratch)

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה