01 דצמבר 2011

צ'ילי קון קרנה ללא בשר (טבעוני)

קצת מצחיק להכין צילי קון-קרנה ללא בשר שכן קרנה זה בשר.
אבל אלו החיים יש לי עכשיו בבית טבעוני ואני מנסה להכין גם לו מחבת אחד.

כבר הכנתי מספר פעמים ויצא טעים מאד והיום יצא טעים במיוחד.
להגדרת בני: "זה כל כך טעים שאפילו אין לא את ההרגשה שהבשר חסר לי" (בערך אך במילים אחרות).

והנה המתכון.

חמרים:
- 1 קופסה עגבניות מרוסוקות (200 גרם)
-
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 5 עגבניות מיובשות
- 5 שיני שום גדולות
- כ-100 גרם סייטן קצוץ (שליש קופסא)
- 2 כוסות שעועית אדומה קפואה (מבושלת)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ'ילי טחון
- רבע כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- שלושת רבעי כוס מים

אופן ההכנה:
1. להשרות את העגבניות המיובשות שעה בקערית מיים
2. לקצוץ את הבצל בכף ולהשחים בכף שמן
3. להוסיף את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות
4. להוסיף את השעועית האדומה (גם קפוא טוב) וחתיכות הגמבה
5. להוסיף את כל התבלינים ולרסק את השום
6. לסנן את העגבניות היבשות ולשים בבלנדר על שמן הזית
7. לרסק עד שיתפורר. במידת הצורך להוסיף מעט מים ולהוסיף למחבת עם שאר החומרים
8. לערבב הכל עד לרתיחה ולהוסיף את הסייטן הקצוץ
9. לבשל יחד 15 דקות על אש קטנה ולהוסיף מים ותבלינים במידת הצורך

אפשרות לגיוון:
1. במקום סייטן אפשר לבשל כוס גריסי פנינה, לסנן ולטחון או להוסיפם שלמים

מאחר ואני מורת דרך לחיים עם סוכרת, אני חייבת לתת כמות פחמימות במתכון:
שעועית: 60 גרם פחמימות
סייטן: 10 גרם פחמימות
עגבניות: 20 גרם פחמימות
סה"כ: 90 גרם פחמימות

בכל המתכון 6 מנות פחמימה (מנה פחמימה שקולה לפרוסה לחם)

בתאבון

2 תגובות:

  1. שמחה לשמוע .
    אני מאד אוהבת ויש עוד כמה צמחונים שאוהבים את זה.

    השבמחק