12 ספטמבר 2009

עוגת גזר דלת פחמימות וטעימה

מתכון שקיבלתי מאמא לילד סוכרתי שמצאה אותו בעיתון "העיר" ושיבחה את טעמה. הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות או תבנית אחת גדולה.

המצרכים :
2 ביצים גדולות
0.5 כוס סוכרלוז
0.5 כוס שמן
1 כוס גזר מגורר
0.75 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
0.25 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
- מחממים תנור למאה שמונים מעלות
- מקציפים במהירות בינונית בעזרת מטרפה את הביצים והסוכלוז עד לתערובת תפוחה ובהירה (כ-7 דקות)
- מזליפים פנימה את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות איטית
- מוסיפים לתערובת את הביצים, הקמח, אבקת האפיה והקינמנון בשלוש פעמים (שליש מכל מרכיב, שלוש פעמים) עד להטמעה
- מוסיפים את הגזר ואגוזי המלך עד שהם נטמעים. משמנים תבנית (או שתיים) ומעבירים אליה את התערובת
- מפזרים מעל מעט אגוזים קצוצים
- מכניסים את העוגה לתנור ומנמיכים את הטמפרטורה למאה שישים מעלות
- אופים 35-40 דקות, עד שהקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

עוד מתכונים טעימים המותאמים לאנשים עם בעיות סוכר ניתן לקבל בחינם לאחר מילוי הטופס בצד שמאל

בתאבון

3 תגובות:

  1. מתכון מעולה.ניסיתי כמה פעמים!

    השבמחק
  2. זו לא טעות שרשום דל פחמימות עם 3/4 כוס קמח-מלא לחולי סוכרת ?
    להפחתת הפחמימות אולי אפשר להחליף לקמח שקדים שהוא דל בפחמימות?

    השבמחק
  3. האם באמת אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?
    ולהוריד את כמות הסוכר ל1/4 כוס?

    השבמחק