20 אוגוסט 2009

שיבולת שועל

ד"ר דינה ראלט כתבה פוסט נהדר על סגולותיה של שיבולת השועל. כדאי לאכול שיבולת שועל בגלל האינדקס הגליקמי הנמוך שלה.
רוצה להוסיף מספר מתכונים ורעיונות לשימוש בשיבולת שועל
1. דיסת שיבולת שועל מבושלת (3 פחמימות) - 6 כפות שיבולת שועל, חצי כוס מים, בננה, קינמון, סוכרהלוז. לבשל את שיבולת השועל במים עד שתתרכך. להוסיף את הבננה והתבלינים ולבשל עוד מעט.
2. מעדן קר של סובין שיבולת שועל (1 פחמימה) - 5 כפות סובין שיבולת שועל, 2 שקיות סוכרה דיאט, 1 כף אגוזים קצוצים, כוס חלב. לערבב הכל בקערית ולהמתין כחמש דקות.
3. עוגיות שיבולת שועל - המתכון מכיל סוכר חום. במידה ויש בעיה עם כמות הפחמימות אפשר לנסות להפחית את הכמות ולהמתיק בעזרת סוכרלוז.

אשמח לקבל עוד מתכונים של שיבולת שועל - מומלץ ללא סוכר כדי שנוכל להוסיפם.

איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה