08 אוקטובר 2013

עוגת בננות טבעונית

כבר כתבתי את המתכון לעוגת בננות עם פצפוצי שוקולד.

הפעם החלפתי את פצפוצי השוקולד באגוזים:

מצרכים:
- 4 בננות רכות מאד ומעוכות (אני משתמשת בבלנדר ידני)
- 2 כוסות קמח רגיל
- חצי כוס אגוזים מלך מרוסקים
- רבע כוס שמן
- 0.75 כוס סוכר
- כף אבקת אפיה / שקית אבקת אפיה
- שקית סוכר וניל 
- רבע כוס מים חמים

אופן ההכנה
1. לחמם תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
2. לערבב את כל המצרכים
3. לחלק לשתי תבניות אינגליש-קייק
4. לאפות כ-25 דקות עד שקייסם שהוכנס לתוכה יצא יבש
5. לחלק כל תבנית ל-14 פרוסות (אם יש בעיות סוכר וחשובה כמות הפחמימות במנה)

כמות פחמימות:
בננות: 8 * 15 גרם (8 מנות פחמימה) = 120
קמח: 182 גרם
סוכר: 149 גרם 
סה"כ: 451 גרם פחמימות

28 מנות: בכל מנה 16 גרם פחמימות (מעט יותר ממנה פחמימה)

הערה:
קראתי מספר מתכונים לא טבעוניים של עוגות בננה. הללו מכילים הרבה חמאה וביצים.
גם העוגה עם פצפוצי השוקולד וגם זו עם האגוזים כל כך טעימות שאינני מבינה למה צריך את זה.

בתאבון
איריס

עוד טיפים לשילוב צרכי מזון מיוחדים בחיים. זה אפשרי:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה