23 ספטמבר 2013

לחם תירס ללא גלוטן

להלן הצעה למאפה טעים. 
 מאד טעים לדעתם של בני משפחתי.
מצרכים:
חצי כוס קמח תירס
חצי כוס קמח חומוס (או קמח ללא גלוטן אחר)
1 כף אבקת אפיה
חצי כפית מלח
4 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס חלב
רבע כוס שמן זית
2 ביצים

אופן ההכנה:
1. מערבבים בכלי את כל החומרים היבשים (אפשר להוסיף אבקת סוכרהלוז)
2. מערבבים בכלי אחר את כל החומרים הרטובים.
3. עושים בור באמצע החומרים היבשים ושופכים לתוכו את הנוזלים. מערבבים קלות עם מזלג או מקצפת   ידנית. חשוב לא לערבב בשלב זה עם כף רגילה ולערבב מעט גם אם נשארים גושים הם נמסים באפיה.
4. לשפוך לתבנית אפיה מאורכת (אינגליש קייק)
5. לאפות בחום נמוך (180) כ-30 דקות נמוך בתנור.
6.  לחלק ל-11 פרוסות

כמות פחמימות:
קמח תירס: 45 גרם פחמימות
קמח ללא גלוטן: 45 גרם פחמימות
סוכר: 60 גרם פחמימות
חלב: 7 גרם פחמימות
סה": 157 

כל פרוסה שקולה למנה פחמימה (15 גרם פחמימות)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה