20 נובמבר 2011

מסעדות ידודיתיות לאנשים עם סוכרת

בואו נניח בצד את כל הבעיות הנפשיות וההתמכרותיות ונשוחח על פעולת ההפסקה עצמה.

מי שרוצה להפסיק לעשן, מפסיק לקנות סיגריות ולא יושב ליד אנשים אחרים שמעשנים. כך הוא נחשף פחות לעישון הסיגריות.
היום החוק והחברה תומכים בו במעשה זה:
אסור לעשן במקומות ציבוריים אלא באזורים מיוחדים: מסעדות, מטוסים, שדות תעופה, בתי קולנוע ועוד.
אפילו אפשר לבקש ממעשנים שיפסיקו לעשן.
כלומר לטובת הפסקת העישון אפשר להיות אסרטיבים וגם לקבל תמיכה חוקית לשם כך.

אולם מה קורה לסוכרתיים:
גם אם רוצים להמנע ממתוקים וזלילות מיותרות אחרות, זה הרבה יותר קשה.
חיינו סובבית סביב אוכל ואי אפשר להמנע ממנו:
הגוף צריך ודורש מזון, ממשיכים לערוך קניות, ממשיכים לבשל, ממשיכים לשבת מסביב לשולחן עם המשפחה, הולכים לארועים, בתי קפה, מסעדות ועוד.
מספיק ללכת לקולנוע ולהריח את הפופקורן של זה שיושב לידינו. זה בלתי נמנע.

נכון, מחלקם אפשר להימנע: לא חייבים ללכת לארועים, מסעדות או בתי קפה.
רגע! האם אנחנו בעונש? בהחלט לא!אולם, אם מחליטים להמשיך לבלות במסעדות ובתי קפה נתקלים בבעיה חמורה:
לא תמיד יודעים מה יש במנה שמזמינים. מרכיבים מסויימים גלויים ומרכיבים מסויימים נסתרים.
אם מזמינים ציפס, יודעים שזה תפו"א. אם מזמינים סנדביץ יודעים שזה לחם.
אבל מה אם מזמינים סושי ויש על האורז מי סוכר?
ומה אם מזמינים סלט וברוטב יש כף דבש?

מותר וכדאי להמשיך ללכת לבתי קפה ומסעדות אך להזמין רק דברים שיודעים מה יש בהם.
ממה צריך להזהר:
- מרקים סמיכים (קמח, קורנפלור)
- רטבים מתקתקים לסלט (עדיף שמן זית ולימון או לבקש את הרוטב בצד)
- מסעדות סיניות (הרבה קורנפלור, סוכר, דבש)
- רוטב טריאקי (רוטב סויה + דבש)
- סושי, 1 רול = "מנת פחמימה" (יש מסעדות שמפזרות מי סוכר על האורז, להתחיל לאפיין את המסעדה לפי רמות הסוכר)
- מאכלים מצופים בפרורי לחם או קמח כגון שניצל, טמפורה

מה עושים? מחפשים מסעדות ובתי קפה שמשתפים איתנו פעולה.
כאלו שניתן לבלות שם ולדעת מה מכניסים לפה.
נכון, זה ל מדויק כמו שמכינים את האוכל לבד, אך זה ממזער פיספוסים.

מעט שמות של מסעדות ובתי קפה שידודתיות עם סוכרתיים.
- קפה ארומה (ניתן לדעת כמה גרם פחמימות יש בכל מנה מוגשת).
- פרש קיטשן (רשום על כל תפריט)
- מקדונלדס (בארוחת ילדים יש 52 גרם פחמימות)

אם אתם מכירים עוד מסעדות ובתי קפה שנותנים פרטים על כמות הפחמימות במנה, אודה לכם אם תשלחו לי את שמם ומקומם כדי שאוכל לשתף בכך את כולם.

זיכרו:
- מנת פחמימה = 15 גרם פחמימות = פרוסה לחם
- בכוס חלב (200 מ"ל) 10 גרם פחמימות. הזמינו קפה הפוך על-בסיס מים. תמיד אפשר לבקש עוד חלב.

- ברוב המסעדות, המנות עצמן יותר שומניות מאשר בבית (למשל - בהרבה בתי קפה מוסיפים שמנת לבלילת הביצים של החביתה, על מנת שתצא עשירה, אוורירית וטעימה יותר). גם אם מבחינת ספירת הפחמימות זה זניח, זה כן משפיע על ההחלטה האם להשתמש בבולוס מושהה/משולב למטופלים במשאבת אינסולין


אם אתם רוצים להכין לבד מאכלים טעימים פשוטים ומותאמים
המתכונים החינמיים שלי יעזרו


הנכם מתבקשים להמשיך לבלות ולהנות
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה