30 יוני 2010

מידות לספירת פחמימות


לפני כ-12 שנים לא הייתי מאוזנת HbA1C) 8). הדיאטנית לימדה אותי עובדה שלא ידעתי: אם משתמשים באינסולין קצר טווח (נובורפיד, אפידרה, הומולין) ורוצים למנוע כמה שיותר היפוגליקמיות והיפרגליקמיות, יש לדעת לספור פחמימות ולחשב באופן מדויק כמה אינסולין מהיר לקחת עבור הארוחה.

לשם כך התחלתי ללמוד לספור פחמימות:
יחידת פחמימה שקולה ל-15 גרם פחמימות. דוגמאות: פרוסה לחם, 2 פרוסות לחם קל, חצי כוס אורז, 3 כפות שקדי מרק או תפוח.
כבר לאחר שלושה חודשים האיזון שלי השתפר פלאים וה-HbA1C ירד מתחת ל-7.

לקח זמן עד שלמדתי על גדלי המידות שלא היו ברורות: איזה כוס, כף וכו.

לא מזמן קראתי בספרון "ספירת פחמימות – חופש בדרך לאיזון הסוכרת" של גפן מדיקל על ההגדרות של מידות מקובלות לספירת פחמימות. הרבה תעלומות נפתרו עם הטבלה:

כוס: כוס שנפחה 200 מ"ל
ספל: ספל שנפחו 250 מ"ל
כף: כף מחוקה, 15 מ"ל
3 כפיות מדידה (מחוקות) = 1 כף מדידה
חצי כוס = 3 כפות לא מחוקות אך לא גדושות = 4 כפות מחוקות


חשוב לציין כי כשמצוין אורז, פסטה, קיטניות וכו' הכוונה למידה לאחר בישול (כמה חבל)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה