03 אוקטובר 2009

מיץ פירות

השבוע נשאלתי האם מיצי פירות 
שמוכנים לבד בבית הם בסדר.

הדבר נשאל כנראה ע"י מישהו עם טרום-סוכרת.
הוא שאל בפליאה "האם לחולי סוכרת אסור לשתות מיצי פירות?"

רצוני לחדד את הנושא של מיצי פירות קנויים או כאלו שמכינים בבית.

ראשית, יש את התוית המטעה - ללא תוספת סוכר.
ולמה זה מטעה - יש במיץ סוכר מהפרי שממנו הוא מוכן.
חשוב לקרוא את כמות הפחמימות ל-100 מ"ל הרשומה על הטבלה המצורפת על הבקבוק ולזכור שבכוס יש יותר מ-100 מ"ל. 
כמובן שכמות הפחמימות תלוי בגודל הכוס. פמנת חמימה = 15 גרם חמימות. הקפידו על החישוב.

שנית, מיץ גזר נשמע מיץ ירקות ולכן בסדר.
גזר אומנם בריא וטוב אך יש לזכור כי 3 גזרים = מנת פחמימה.
 מכאן שבכוס מיץ גזר (גם קטנה) יש הרבה גזרים ולכן הרבה פחמימות.
בעיקר אם שותים כוס גדולה במסעדה. מניסיוני האישי, כוס מיץ גזר היא פצצת פחמימות.
בנוסף האינדקס הגליקמי (איכות הפחמימה) של מיץ גזר מאד גבוה מאחר והוא קל לעיכול והסוכרים נספגים במהרה.

ככלל: חצי כוס מיץ פירות = מנת פחמימה.
אין זה משנה אם מכינים את זה לבד או קונים את זה מחוץ לבית.
כל אחד יודע כמה פירות ביום אמרה לו הדיאטנית שהוא יכול לאכול ובהתאם עליו להתנהג.
חשוב לזכור שגם עבור הפירות האחרים האינדקס הגליקמי של המיץ המוכן מהם יותר גבוה.

איכלו את הפרי ותהנו על כל הסיבים והמרכיבים הבריאים שלו.

רוצה עוד מתכונים לסוכרתיים בחינם?
מתכונים שמתחשבים באיכות הפחמימה ומחשבים רת כמות הפחמימות במתכון ובמנה.

כדי להוריד את החוברתבחינם יש ללחוץ כאן

להתראות 
איריס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה