28 אוקטובר 2013

סיפור שהיה ככה היה

זוכרים את שלב לימוד הנהיגה שלכם או של ילדכם?

קשה, מבלבל ולעיתים אף מרגיז ומלחיץ.

חשבתם שהכל מתוכנן וצפוי ובכל זאת קרה דבר חדש ומפתיע.

מה אנחנו מקווים מהנוהגים בכביש? 
(אנחנו, בן הזוג וגם הילדים)
- עצמאות (לדעת להתמודד עם מצבים מיוחדים)
- תשומת לב מלאה למה שקורה בכביש (לא טלפון נייד...)
- לדעת להתמודד ולטפל במצבים מיוחדים ולא צפויים.
- להפוך את הידע התאורטי שנלמד בשיעורים למעשה.

הרי לא תמיד מורה הנהיגה או הנהג המלווה נמצאים כדי להשתלט על המצב.

כשבני למד נהיגה לפני כשנתיים,
מאד נהנתי לשאול אותו אחרי השיעור איך היה ולתעד זאת:
  • אחרי השיעור הראשון :
    "
    הייתי עסוק בדרך חשיבה האחרת...מה שצריך לעשות...בפניה: גם קלץ, גם הילוך, גם הגה... מסובך"
  • אחרי מספר שיעורים:
    "בשיעורים הראשונים היה לי קשה.
     צריך גם לחשוב וגם לעשות משהו.
     היום אני נוהג כמו מלך".
  • לאחר צאתו לכבישים בין-עירונייים:
    "המעבר בין 40 קמ"ש בעיר ל-70 קמ"ש מחוץ לעיר
    הרבה יותר קשה מהמעבר בין 70 ל-90"

  • בסוף השיעור הרביעי מורה הנהיגה אמר לו:
    עד עכשיו למדנו על האוטו ועכשיו נלמד על הדרך"
      הניסיון בכביש הוא לא רק תפעול המכונית.
      נסיון משמעו צפיית המצבים שעומדים לקרות,
   וגם הימנעות מהם או יציאה מהם.
   
      הנהג המתכנן, זה שמסתכל על הצומת הבאה ולא על האוטו שלפניו.
    הוא יוכל להגיב בקלות רבה יותר למכשולים, ולעתים גם לא להכנס אליהם.

     כאלו בדיוק בדיוק החיים עם סוכרת.
   
     בהתחלה הכל מורכב ומסובך. הרבה נושאים חדשים:

  •     סוגי פחמימות, ספיגת פחמימות, ספירת פחמימות, תרופות, היפוגליקמיה, היפר גליקמיה ועוד.
  •     לחשוב תמיד: מה עלול לקרות ? להיות מוכנים 
  •     לאט לומדים על החיים עם הסוכרת וצוברים ניסיון.
    חשוב להפיק לקחים ממה שהיה כדי להערך למקרים דומים בעתיד

הספר האינטרנטי "עצות לחיים עם סוכרת" מקל על ההתמודדות.
הכל הופך לפחות מסובך בעזתו.
על הספר האלקטרוני ניתן לקרוא כאן
להתראות ובהצלחה
איריס, מומחית לחיים עם סוכרת

26 אוקטובר 2013

פופ קורן

היום ראתי סרט מקסים "יסמין הכחולה" (ממליצה בחום).
התחשק לי לאכול פופ קורן.
לא רציתי להוציא הרבה כסף על דלי פופקורן וגם לא להעמיד את עצמי במבחן בכמות.

מצאתי פתרון:
הכנתי פופ-קורן בבית (בקערה עם מעט שמן ומלח).
שמתי מנה פחמימה בשקית ולקחתי  לקולנוע.

היה מצוין בעיקר כשחשתי בשליטה מלאה וידעתי מה לעשות.
שעתיים אחרי הסרט - 93.

בטוח שעם דלי פופקורן זה לא היה נגמר ככה.
גם רמת סוכר יותר גבוהה וגם הרבה יותר קלוריות.
סוכר - צריך
קלוריות - רוצה
הרבה יותר קל. צריך להפוך צריך לרוצה. 
הפעם זה עבד מצוין.
הייתי מרוצה מעצמי.

אני גאה בעצמי.

ללא ספק חיים עם סוכרת דורשים הרבה דימיון ויצירתיות.

עוד עצות שימושיות לחיים עם בעיות סוכר בכנס הבא :

להתראות
איריס

21 אוקטובר 2013

ללא סוכר

לאחרונה קיבלתי מייל מיוחד.

הכותב מנהל מאבק עם קונדטוריות ומאפיות.
תמוה בעיניו כי אין עוגות "ללא סוכר" בכולן.
לפעמים אומרים לו, כי יש להם עוגות עם תחליפי סוכר.
פעם הוא ניסה אחת ורמת הסוכר שלו, "קפצה".
עוד הוא סיפר כי, הוא מנסה להיפגש עם שרת הבריאות כדי שתחייב אותם למכור עוגות "ללא סוכר".

האשליה המתוקה בעולם בעיות הסוכר:
מאכלים "ללא סוכר" נותנים מענה לבעיה.

דברים רבים מעלים לנו את רמת הגלוקוז בדם.
דברים כגון:
סוכר, קמח, דבש, סילאן, אגבה, פירות, ריבה, ממתיקים פחמימתיים כגון מלטיטול וסורביטול.

אם העוגה אינה מכילה סוכר,
היא מכילה מרכיבים אחרים המכילים פחמימות 
ומעלים את רמת הגלוקוז בדם.

למה?
בקמח יש פחמימות רבות (91 גרם פחמימות בכוס).
סביר שהעוגה מומתקת אם אחד המרכיבים שציינתי.

מכאן שעוגה "ללא סוכר", מכילה פחמימות רבות.
לעיתים אף יותר מהרגילה.

ברור שרמת הגלוקוז בדם תעלה לאחר האכילה.

בגרמניה אסור יותר למכור מוצרים "ללא סוכר".
גם ה-ADA האמריקאי (American Diabetes Association) טוענת שאין יתרון בשימוש מוצרים אלו.

אני חושבת שהדבר היחידי ששרת הבריאות יכולה לעשות
 זה לאסור מכירה של מוצרים "ללא סוכר" .

אחרי הכל, בשתי עוגיות עם סוכר יש פחות פחמימות מב-10 עוגיות או יותר "ללא סוכר".

אשליה מתוקה

מאכלים "ללא סוכר" דורשים הבנת הכמות המותרת.
אין לאכול מהם חופשי כי אין בהם סוכר.

עוד הסברים מפורטים על צריכה נכונה של פחמימות 
בכנס הבא "חיים טובים עם סוכרת".



20 אוקטובר 2013

לחם תירס משודרג - גירסה 2

חיים עם סוכרת, רגישות לגלוטן, וטבעונות הופכים ארוחה למבצע יצירתי.

שלשום בני חזר מהצבא, ואתמול בערב החלטתי לשדרג את ארוחת הערב.

מארוחת ליל שבת נשאר לי קלח תירס וחיפשתי מה לעשות.

יצא לחם תירס במנות אישיות, טעים ומשודרג, המתאים לכל הצרכים:
ללא גלוטן, טבעוני וידעתי כמה פחמימות יש במנה כך שאדע כמה אינסולין לקחת.

המתכון הנ"ל בהחלט השיג את יעודו.

מצרכים:
- חצי כוס קמח תירס
- כוס גרגירי תירס לייט או חצי כוס גרגירי תירס קפואים או גרגירים מקלח תירס בינוני
- חצי כוס קמח חומוס או קמח אחר ללא גלוטן
- כף אבקת אפיה ללא גלואן
- כף חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן
- כוס משקה סויה או תחליף חלב אחר
- כוס "גבינה מרוסקת" של טבע דלי
- רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
- לחמם תנור/טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
- אם משתמשים בקלח תירס לחתוך את הגרגירים מהקלח
- לערבב את כל החומרים היבשים בקערה אחת
- לעערבב את כל החומרים הרטובים בקערה שניה (סויה, שמו, חומץ)
- לעשות בור בחומרים היבשים ולשפוך לתוכו את הנוזלים
- לערבב קלות  עם מזלג (לא יותר מידי)
- לחלק את התערובת לשמונה תבניות אישיות (לקחת חומר גם מקרקעית הקערה).
- לאפות בחלקו התחתון של התנור כחצי שעה

פחמימות:
קמח תירס: 50 גרם 
קמח חומוס: 50 גרם
תירס: 10 גרם פחמימות
סה"כ: 110 גרם פחמימות

בכל מנה:  15 גרם פחמימות = פרוסה לחם


אפשרויות לגיוון אם אין גבינה מרוסקת:
- לחתיוך לקוביות קטנות שתי פרוסות של "גבינה צהובה"
- חצי גביע של גבינה סויה למריחה


18 אוקטובר 2013

עוגת אגוזים וקוקוס

עוגה משובחת וטעימה.
בעלת אינדקס גליקמי נמוך בגלל האגוזים הרבים והשימוש בשוקולד 40% פולי קקאו

מצרכים
- כוס אגוזים טחונים
- 2 כוסות קמח
- שלושת רבעי כוס סוכר 
- 100 גרם פיצפוצי שוקולד 45% פולי קקאו 
- כפית אבקת אפיה
- 1 כף חומץ תפוחים
- חצי כוס שמן קוקוס  (אפשר להחליף בחצי כוס קוקוס וחצי כוס שמן)
- כוס מיץ תפוזים
- כוס מים חמים


אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
- לערבב את כל המצרכים
- לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק 
- לאפות 30 דקות בתנור עד שקיסם שהוכנס לתוכה יצא יבש
- לחלק כל תבנית ל-14 פרוסות

פחמימות:
קמח: 182 גרם פחמימות
סוכר: 150 גרם פחמימות
פצפוצי שוקולד:: 57  גרם פחמימות
מיץ תפוזים: 30 גרם פחמימות

סה"כ:  362 גרם פחמימות
בכל פרוסה: 15 גרם פחמימות


ככל שאחוז פולי הקקאו בשוקולד צ'יפס יותר גבוה יש פחות פחמימות.
אפשר לרסק 50גרם שוקולד מריר 70% פולי קקאו ומעלה

10 אוקטובר 2013

עוגת שיש עם קוקוס (טבעונית - ללא ביצים, ללא חלב)


הפעם מצאתי דרך לשבח את עוגת השיש הטבעונית שלי עוד יותר.

החלפתי את השמן בשמן קוקוס.


מצרפת חישוב של כמות הפחמימות בפרוסה  עבור אנשים עם בעיות סוכר.
מכירה כבר הרבה סוכרתיים טבעוניים. בעיקר עם סוכרת סוג 1.

מצרכים
- כוס סוכר
- כוס משקה סויה או תחליף חלב אחר
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפיה
- חצי כוס שמן קוקוס
- כף חומץ תפוחים
- כף קקאו
- חצי כוס מים חמים

אופו ההכנה

1. לחמם תנור ל-180 מעלות
2. לערבב את כל המצרכים מלבד הקקאו
3. לשפוך שני שליש מהכמות לשתי תבניות
4. לערבב את היתרה עם הקקאו וקצת מים
5. אם התערובת לא מספיק דלילה להוסיף מעט נוזל
6. לשפוך על תערובת בשתי התבניות בתנועה ארוכה וגלית
7. לאפות כ-25 דקות עד שקיסם שהוכנס לעוגה יוצא יבש
8. לפרוס כל תבנית ל-14 פרוסות

פחמימות
קמח: 182 גרם 
סוכר: 199 גרם
משקה סויה: 10 גרם
סה"כ: 391 גרם פחמימות

בכל פרוסה: 14 גרם פחמימות (מנה פחמימה)

רוצה לקבל עוד טיפים חשובים לחיים עם סוכרת
נושאים חשובים כמו טבעונות וסוכרת

בתאבון איריס


.

09 אוקטובר 2013

שניצל טבעוני


השלה הבא הוא לנסות את זה עם סויה וללא פרורי לחם: ללא גלוטן.

בתאבון

08 אוקטובר 2013

עוגת בננות טבעונית

כבר כתבתי את המתכון לעוגת בננות עם פצפוצי שוקולד.

הפעם החלפתי את פצפוצי השוקולד באגוזים:

מצרכים:
- 4 בננות רכות מאד ומעוכות (אני משתמשת בבלנדר ידני)
- 2 כוסות קמח רגיל
- חצי כוס אגוזים מלך מרוסקים
- רבע כוס שמן
- 0.75 כוס סוכר
- כף אבקת אפיה / שקית אבקת אפיה
- שקית סוכר וניל 
- רבע כוס מים חמים

אופן ההכנה
1. לחמם תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
2. לערבב את כל המצרכים
3. לחלק לשתי תבניות אינגליש-קייק
4. לאפות כ-25 דקות עד שקייסם שהוכנס לתוכה יצא יבש
5. לחלק כל תבנית ל-14 פרוסות (אם יש בעיות סוכר וחשובה כמות הפחמימות במנה)

כמות פחמימות:
בננות: 8 * 15 גרם (8 מנות פחמימה) = 120
קמח: 182 גרם
סוכר: 149 גרם 
סה"כ: 451 גרם פחמימות

28 מנות: בכל מנה 16 גרם פחמימות (מעט יותר ממנה פחמימה)

הערה:
קראתי מספר מתכונים לא טבעוניים של עוגות בננה. הללו מכילים הרבה חמאה וביצים.
גם העוגה עם פצפוצי השוקולד וגם זו עם האגוזים כל כך טעימות שאינני מבינה למה צריך את זה.

בתאבון
איריס

עוד טיפים לשילוב צרכי מזון מיוחדים בחיים. זה אפשרי: