28 ספטמבר 2013

החיים ממשיכים גם עם סוכרת

קרוב משפחה שלי שבר את רגלו.
לקח לו זמן להתרגל לרגל המגובסת ולחזור לפעילות.

היה ברור, כי בזמן פעילות (כמעט מלאה), מצבו הרבה יותר טוב.
סקי או אופניים יחכו בסבלנות עד שהרגל לא תשתקם.
אולם החיים ממשיכים ויש להמשיך להנות.

לא יכולתי להמנע מלהשוות את המצב לסוכרת:
בתקופת הסוכרת נמנעתי משני דברים בלבד:
- בתקופתי, אי אפשר היה להתנדב לצבא.
- לא אקבל אישור לצלילה.
חוץ מזה אני עושה מה שאני רוצה.

אם היה דברים אחרים שלא עשיתי בצעירותי,
זה מאחר ולא התכוננתי נכון או בכלל לא.
כשתכננתי והתכוננתי בהתאם,
מצאתי את הדרך הנכונה לעשות זאת.

תכנון והכנה עוזרים.
יסודות חשובים לחיים טובים עם סוכרת. 

למזלו, הרגל תחלים והוא יחזור לפעילות.
הסוכרת שלי תשאר לעד אך אמשיך לחיות חיים טובים עם סוכרת

שלך
איריס

25 ספטמבר 2013

לחם תירס משודרג בטעם ובהגשה - טבעוני, ללא גלוטן

בני חזר הביתה לחופשה מהצבא.
חיפשתי מאכל חגיגי וטעים.

כמובן שחיפשתי משהו טבעוני ושיתאים לי - ללא גלוטן

הצלחתי. מצרפת מה עשיתי.

הכמות מתאימה ל-5 תבניות קטנות באורך 11 ס"מ שקניתי בחנות כלים חד פעמים.
נראה חגיגי ומרשים.

חומרים:
- חצי כוס קמח תירס
- חצי כוס קמח חומוס או קמח אחר ללא גלוטן
- כפית חומץ תפוחים
- כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
- חבילה גבינת טופו (אני השתמשתי בגבינה רכה מסוג חדש הנמכרת בחנויות טבע - קרם סויה , קטיפה לבנה, 10% שומן)
- חצי כפית מלח
- 2 כפות שמן
- 4 כפות גרעיני תירס (אני חתכתי חצי קלח שלא אכלנו יום קודם
- חצי כוס מים פושרים

אופן ההכנה
- לחמם תנור / טוסטר אובן ל-180 מעלות
- לערבב בקערה את כל החומרים (לא יותר מידי)
- בעזרת מצקת לחלק ל-5 תבניות קטנות
- לאפות כעשרים דקות עד שישחים

מעדן חגיגי

כמות פחמימות בכל מנה:
קמח תירס: 45
קמח חומוס: 45
תירס: 7.5
גבינת סויה: 40

סה"כ: 138.5

בכל תבנית מיני 27.5 גרם פחמימות

חצי תבנית שקולה למנה פחמימה.

גם אנשים עם בעיות סוכר יכולים להנות ממעדנים.

23 ספטמבר 2013

לחם תירס ללא גלוטן

להלן הצעה למאפה טעים. 
 מאד טעים לדעתם של בני משפחתי.
מצרכים:
חצי כוס קמח תירס
חצי כוס קמח חומוס (או קמח ללא גלוטן אחר)
1 כף אבקת אפיה
חצי כפית מלח
4 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס חלב
רבע כוס שמן זית
2 ביצים

אופן ההכנה:
1. מערבבים בכלי את כל החומרים היבשים (אפשר להוסיף אבקת סוכרהלוז)
2. מערבבים בכלי אחר את כל החומרים הרטובים.
3. עושים בור באמצע החומרים היבשים ושופכים לתוכו את הנוזלים. מערבבים קלות עם מזלג או מקצפת   ידנית. חשוב לא לערבב בשלב זה עם כף רגילה ולערבב מעט גם אם נשארים גושים הם נמסים באפיה.
4. לשפוך לתבנית אפיה מאורכת (אינגליש קייק)
5. לאפות בחום נמוך (180) כ-30 דקות נמוך בתנור.
6.  לחלק ל-11 פרוסות

כמות פחמימות:
קמח תירס: 45 גרם פחמימות
קמח ללא גלוטן: 45 גרם פחמימות
סוכר: 60 גרם פחמימות
חלב: 7 גרם פחמימות
סה": 157 

כל פרוסה שקולה למנה פחמימה (15 גרם פחמימות)

05 ספטמבר 2013

עוגת דבש טבעונית (סילאן)

מודה שטעם הסילאן בעוגה פחות דומיננטי מטעם הדבש הרגיל. 
עדין טעים ושווה.

מצרכים:

- שליש כוס סוכר
- שליש כוס שמן
- שליש כוס סילאן (דבש תמרים)
- שליש כוס תה
- כוס קמח
- שקית סוכר וניל
- כף אבקת אפיה
- כף חומץ תפוחים 
- אפשר להוסיף כפית קינמון

אופן ההכנה:
- מחממים את התנור/טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
- מערבבים את כל החומרים בקערה
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש-קייק (מאורכת
- לאסוף כחצי שעה. להוציא כשקייסם שהוכנס לעוגה יוצא יבש
- לחלק את התבנית ל-14 פרוסות

כמות פחמימות
קמח: 91 גרם
סוכר: 64 גרם פחמימות
סילאן: 100 גרם פחמימות

סה"כ 245 גרם פחמימות

בכל פרוסה 18 גרם פחמימות (קצת יותר ממנה פחמימה)

שנה טובה ומתוקה (בלב).



עוגת שוקולד צי'פס וקוקוס

למתכון הזה הגעתי בטעות.
היה לי שמן קוקוס בבית ורציתי להשתמש בו.
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל ולהוסיף רבע כוס קוקוס (ללא סוכר).

סיפור שממחיש את טעמה המדהים של העוגה:
בני נפגש מידי פעם עם חברי הגרעין שלו ומביא למפגש עוגה. 
החברה כבר למדו  להנות מהעוגות וטעמו מהעוגה.
בני ביקש ממני שאכין להם שוב את העוגה.
כולם השתגעו מהטעם. 
הוקסמו מטעם הקוקוס בלי חתיכות הקוקוס. 
הייתה מי שאמרה כי אם זאת עוגה טבעונית, היא הופכת לטבעונית....

מצרכים:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 0.75 כוס סוכר
- חצי כוס שוקולד צ'יפס (45% פולי קקאו)
- ו כוס משקה סויה (או תחליף חלב אחר)
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף חומץ תפוחים
- שליש כוס שמן קוקוס
- חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
- מחממים תנור/טוסטר אובן ל-180 מעלות צלזיוס
- מערבבים את כל המצרכים בקערה
- מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק(מאורכות)
- אופים כעשרים דקות עד שקייסם שהוכנס לעוגה יוצא יבש

כמות פחמימות:
קמח: 182 גרם 
סוכר: 150 גרם
שוקלד צ'יפס: 64 גרם
סויה: 10 גרם פחמימות

סה"כ 406 גרם פחמימות

אם מחלקים כל תבנית ל-14 פרוסות, בכל פרוסה יש מנה פחמימה.

עם שוקולד ציפס 40% או 50% פולי קקאו יש פחות פחמימות והפתיתים לא שוקעים בתבנית.
מוצלח יותר!

בתאבון