29 מאי 2013

תפריט טבעוני ברשת אספרסו בר

אתמול כייפנו בארוחת ערב מגוונת.
שני טבעונים (אחד עם גלוטן ואחת בלי גלוטן )ועוד שני סועדים "טורפים".

נכנסנו לאספרסו בר בתל-אביב והופתענו לגלות שיש להם תפריט מיוחד לטבעונים.

תפריט עשיר ושופע כולל ארוחות בוקר מעניינות, מנות עיקריות, קינוחים ועוד.

כמובן שלאחרים היה את התפריט הרגיל שגם הוא עשיר ומגוון.

אין ספק שהדרישה למנות טבעוניות הולך ועולה ואני מקווה שזה לא רק בתל-אביב.

נכון, לא רשומה בתפריט כמות הפחמימות כדי להקל על אנשים עם בעיות סוכר אבל אפשר בהחלט לבחור במנות מתאימות בתקווה שיודעים להעריך את כמות הפחמימות או רק להחליט באיזו מנה לבחור.

28 מאי 2013

פלאפל ללא גלוטן

היום הבתובבתי בתל-אביב ליד קניון עזריאלי.

נכנסתי לפאלפל ג'נה שבבית קלקא על דרך בגין (ממש ליד עזריאלי).

הובטח לי שבפלאפל אין גלוטן וגם לא בציפס.
אני כבר רגילה שמקומות שמכינים שניצלים או מטגנים אחרים מטגנים את הציפס עם מאכלים אחרי שמכילים גלוטן.

להפתעתי הציפס מטוגן באותו השמן של הפלאפל בלבד כך שגם הוא ללא גלוטן.

אומנם אין להם פיתה ללא גלוטן דבר שלא הפריע לי.
אני כבר יודעת שבפיתה ללא גלוטן יש ביצה כך שממילא לא הייתי אוכלת אותה.

קיבלתי 12 כדורים ענקיים של פלאפל ב-10 ש"ח ושקית גדולה של צ'יפס.
אפשר לקבל גם הרבה סלטים וחמוצים אך אני מיהרתי לדרכי.
חגיגה אמתית.

ומה עם הסוכרת? כמה מנות פחמימה יש בזה:
בד"כ אני מעריכה 5 כדורי פלאפל במנה פחמימה אך אלו היו גדולים במיוחד.
לכן, אכלתי 4 כדורים וכמות השקולה לכוס צ'פס וספרתי הכל כשתי מנות פחמימה.
אחרי שעתיים הייתי צריכה תיקון קטן.
היקפאתי הרבה כדורים לחגיגה הבאה

19 מאי 2013

תחתיות ארטישוק ממולאות

מאכל טעים ומגוון את הארוחה הטיבעונית, צמחונית או לאלו שלא רוצים להרבות בפחמימות

חומרים
- שקית קפואה של תחתחיות  ארטישוק (בקופסאות הן קטנות מידי)
- בצל קטן קצוץ
- בצל ירוק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות טחינה
- חצי כוס עדשים מושרים לילה קודם במים (אפשר בכל הצבעים)
- חצי כוס אגוזי מלך מרוסקים
- שליש כוס מים
- מלח, פילפל לפי הטעם

אופן ההכנה
- לבשל את תחתיות הארטישוק 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח
- לבשל את העדשים במים רותחים כ-5 דקות
- לסנן ולהוסיף את האגוזים
- למעוך במיקסר יד את תערובת העדשים והאגוזים
- לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף אותה, הטחינה והתבלינים לתערובת
- להניח על תבנית את תחתיות הארטישוק
- למלא את תחתיות הארטישוק בבלילה של העדשים
- למזוג כף מים מעל כל מילוי
- להכניס לטוסטר אובן או תנור שחוממו מראש ל-180 מעלות צלזיום למשך חצי שעה

אפשר להחליף את תערובת העדשים באורז (רצוי מלא)
לי נשארה תערובת ומילאתי גם שתי עגבניות. יצא נהדר.
נסו עם עוד ירקות.

חישוב פחמימות: כל ארבע כפות תערובת שקולים למנה פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם).
בתחתית ארטישוק בינונית יש כ-4 גרם פחמימות.
לפי נתונים אלו ניתן לחשב כמה אוכלים בהתאם לגודל התחתית או ירק אחר שממלאים.

15 מאי 2013

מתכון לצ'ילי. מתאים לכ ו ל ם !

מתכון טעים ביותר לצ'ילי טבעוני. 

מטבעו צ'ילי אינו מכיל גלוטן אך הפעם הוא מתאים גם לצמחונים וטבעוניים ומכיל הוראות לספירת פחמימות.

מישהי שאוכלת בשר שאלה אותי: "זה מכיל בשר נכון?" - לא היתה מחמאה גדולה מזה.

מאד טעים ומומלץ.

מצרכים:
- כוס עדשים (בכל הצבעים. אפשר גם שעועית מש) מושרים לילה במים
- חצי כוס שעועית מבושלת
- בצל גדול
- 3 כפות שמן
- 4 שיני שום גדולות ומקולפות
- 2 עגבניות רכות (או עגבניות מרוסקות)
- 6 עגבניות מיובשות 
- 100 גרם רסק עגבניות
- כפית צ'ילי חריף
- כפית מלח
- חצי כפית כמון
- חצי כפית פלפל שחור
- כוס מים רותחים


הוראות הכנה
- לסנן את העדשים ולהשאיר במסננת מספר שעות. רצוי שיתחילו לנבוט
- להשרות את העגבניות המיובשות במים חמים שעה
- לקצץ את הבצל ולהשחים במחבת עם השמן
- לבשל במים רותחים את העדשים 3 דקות ולסנן
- להכניס לבלנדר את השום, העגבניות הרכות, העגבניות המיובשות והעדשים המבושלות
- להוסיף חצי כוס מים ולערבל כחמש דקות
- להוסיף למחבת את התערובת מהמערבל, רסק העגבניות, תבלינים, חצי כוס מים חמים והשעועית
- לערבב היטב ולבשל יחד 10 דקות. אם יש צורך להוסיף עוד מים

ספירת פחמימות: 3 כפות שקולות למנה פחמימה (15 גרם פחמימות).
אם העדשים נבטו, ניתן להחשיב 4 כפות כמנה פחמימה

02 מאי 2013

בילוי במסעדה - קל או קשה? במה זה תלוי



לכבוד יום ההולדת של בתי
הלכנו כולנו למסעדת בשרים משובחת שהיא מאד אוהבת: בוצ'רי דה-ברילוצה.


טבעונית במסעדת בשרים טהורה (אין מנות עיקריות אחרות) וגם רגישה לגלוטן.
את הסוכרת אני לא מזכירה, כי עם פחמימות אני מסתדרת.

מה היה שם:
להפתעתי הרבה, לא היה לי קשה בכלל.

הזמנו שני סלטים למנה ראשונה ועוד פריט שלא יכולתי לאכול ממנו.
הסלטים תובלו ברוטב מתוק ואחד מהם הכיל גבינה אך ביקשתי אותה בצד.

למנה עיקרית לא יכולתי להזמין דבר.
מינסיוני הם מגישים ירקות צלויים, קוביות תפו"א ופירה תוספות לכולם למנה העיקרית.
כמובן שפירה לא אכלתי כי אין לי ספיק שהכיל חמאה.
את התוספות האחרות כן אכלתי והרבה.
הסוכר היה בסדר ונהנתי לבלות עם כולם.

למה אני מספרת את זה?

מעניין שיש דברים שמגרים אותנו ויש שלא.
אם הייתי יושבת במסעדה כמו מקס ברנר, המתבססת על הרבה מתוק שמדיפה הרבה ריח שוקולד, כבר הייתי מוצאת משהו וטורפת.
מסעדת בשר לא עושה לי את זה.

לכן, כל אחד צריך להכיר בחולשה שלו - הנקודה החלשה.

לא להתעלם מזה ולא להסכים למשפט "אז, תשלטי בעמך".

בטוחה ששמעתם את זה כבר הרבה פעמים ולא תמיד אפשר.

כלומר, אם רוצים אפשר צריך רק לדעת איך ומה לעשות.

אני פה כדי לתת כלים מעשיים ומוטיבציה.

בכנס "חיים טובים עם סוכרת" אני נותנת את זה במנות גדושות.



להתראות
איריס