12 אפריל 2011

אילתור פשטידה

לא הספקתי עדין לכתוב על הפשטידה של יום שישי, אך הגיע הזמן שאעשה זאת. זה אפילו מתאים לפסח לאוכלי קטניות.

נשארו לי בבית שאריות של ירקות מבושלים. אספתי אותם ומעכתי. הוספתי שלוש בייצים ותבלינים.
בסיר התבשל עוף עם אורז וגריסים (שעוד לא היו מוכנים). הוצאתי ממנו שלוש כפות לתוך התערובת .
ערבבתי הכל ושמתי בטוסטר ל40 דקות בחום של 180 מעלות.

יצא מאד טעים והיה קל לספור את כמות הפחמימות (3 כפות = מנת פחמימה).

מי שלא אוכל קטניות בפסח יכול להוסיף 3 כפות קמח מצא.

בתאבון

06 אפריל 2011

האם אפשר לסמוך על הגלוקומטר?

חיינו עם סוכרת מושתתים על בדיקות ביתיות.

ככל שנבדוק יותר רמת האיזון שלנו תשתפר ונוכל למנוע היפויים והיפרים רבים.

מכשיר שאינו תקין יכול לגרום לבעיות רבות:
- אכילה שלא לצורך שתסתיים ברמת סוכר גבוהה(היפר)
- תיקון שלא לצורך שיסתיים שיסתיים בנפילת סוכר (היפו)

יש העושים זאת בעזרת מכשיר נוסף ומשווים את התוצאות.
בדיקה זו אינה אמינה מאחר ולא יודעים מי משני המכשירים אינו תקין ולכל מכשיר סטיה מותרת.

יש העושים מספר בדיקות ומשווים בניהן.
בדיקה זו אינה טובה מאחר ואם המכשיר מקולקל, התוצאה תהיה שגויה בכל הבדיקות.

בכל מקרה, סטיה של 10-15% בתוצאה הינה תקינה.

איך בכל זאת בודקים את הבודק?

השיטה הטובה ביותר הינה לרכוש אצל היצרנים נוזל כיול שצריך לתת תוצאה בדוקה כגון 100 מ"ג/דצ"ל.

איך אפשר לעשות זאת אחרת, יותר מהר ויותר זול?

בשבוע שעבר ערכתי בדיקות מעבדה לקראת ביקורי במרפאת הסוכרת.
החלטתי לנצל את ההזדמנות ולבדוק את מכשיר הגלוקומטר הביתי שלי.
בסיום הבדיקה ביקשתי לבדוק עם המכשיר הביתי שלי עם אותו הדם בדיוק.
התוצאה בבדיקה שלי: 99 מ"ג/דצ"ל
התוצאה בבדיקה של המעבדה: 86 מ"ג/דצ"ל
כלומר, סטיה של כ-9%. סטיה זו הינה תקינה לגמרי.

חשוב לציין כי אין זה נכון לקחת דם לבד במעבדה אלא להשתמש בדם שנלקח לבדיקות ולהודיע על כך מראש. התהליך מקובל.


02 אפריל 2011

מותר לנו עם סוכר ????


אני מקבלת מיילים רבים לאחרונה בהם הכותבים מתפלאים כיצד אני ממליצה על מתכונים עם סוכר בחוברת המתכונים שמורידים בחינם מהאתר שלי. הרי החוברת מיוחדת לאנשים עם סכרת.

סוכר אינו מומלץ בגלל כמות הפחמימות הרבה שבו (פחמימות בלבד) וגם בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה שלו.
את כמות הפחמימות עלינו לחשב בכל מקרה ולהתאימה לכמות שהדיאטנית אמרה שהרי פחמימות יש גם בקמח, אורז, תפו"א וכדומה.

-הדגש- ומה באשר לאינדקס הגליקמי הגבוה? -סדגש-

יש הבדל בין סוכר נקי בשתיה לבין סוכר במאפה או בתבשיל.
האינדקס הגליקמי של סוכר בשתיה גבוה מאד.
האינדקס הגליקמי של סוכר במאפה מושפע משאר המרכיבים: קמח, ביצים, שמן, אגוזים וכדומה.
האינדקס הגליקמי של סוכר בסלט מושפע משמן זית, לימון, אגוזים, מיונז וכמובן שאר המרכיבים.
כלומר, האינדקס הגליקמי של סוכר במאפים ותבשילים לא גבוה כל-כך אך חשוב לחשב את הכמות הנאכלת.

להלן ציטוט מתוך מאמר של מיכל גילאון, דיאטנית קלינית באתר של שרותי בריאות כללית:
"פעם האמינו כי אכילת סוכר מעלה במהירות את רמות הסוכר בדם. היום המומחים סבורים שניתן לאכול מזון שמכיל סוכר כל עוד מחשיבים אותו בתכנון הארוחה כפי שעושים לגבי כל פחמימה אחרת"

ביום שלישי יערך מפגש אינטרנטי מענין בו אארח את איתם ישראלי. מומלץ מאד להקשיב ולשאול שאלות.
איתם - ספורטאי ויזם עיוור, שלמד לראות יותר – הרבה יותר – מאז היום בו התעוור, והגיע להישגים יוצאי דופן בספורט העיוורים בארץ ובעולם.
כדאי לנו, הסוכרתיים, לשמוע סיפורים על מיקרים של אנשים שיכלו למרות המציאות. הכל עינין של החלטה. הכל תלוי בנו. מומלץ להשתתף ולשאול שאלות.

איריס