27 פברואר 2010

שיעור פרטי בתכנון

למה חשוב לסוכרתיים לתכנן את יומם ולא לפעול בהגבה.

השיעור הפרטי שלי

אין זה פלא שההרצאה הבאה שלי בת"א ובראש העין תהיה בנושא תכנון.

אם לא הייתי ברורה, כדאי להיכנס לקישורים.

איריס

24 פברואר 2010

ויטמין D ובריכה

היום נערך פורום מתוקים בו גדי שלח, מנהל פורום מתוקים, הרצה על חשיבותו של ויטמין D. ההרצאה היתה מעניינת מאד ובהחלט העלתה נושא חשוב.

לאחר ההרצאה ניהלנו, הבוגרים, שיחה מעניינת. אחד הנושאים שהועלו היה היפו לאחר שהייה בבריכה. כבר שנתיים שאני מכירה את העובדה הזאת אך לא מצאתי לה הסבר. היום הסבירו לי שהדבר נובע בעיקר לאחר שהיה במיים קרים מטמפרטורת הגוף מאחר והגוף מוציא הרבה אנרגיה כדי לשמור על טמפרטורת הגוף.

מאחר וכדי שהגוף ייצר ויטמין D באופן טיבעי צריך להיות חשופים, יש קשר בין שני הנושאים ;-)

איריס

23 פברואר 2010

סכרת - המחלה השקטה

שלום לכולם

בבלוג נוסף שיש לי כתבתי אתמול והיום פוסטים על הבעיה שהסכרת היא מחלה שקטה ונוחה בהתחלה וכמה נח להמשיך לחיות באשליה והכחשה.

הדבר גם מסביר את ההבדל בין סכרת סוג 1 לסכרת סוג 2 ואת הסיבות לסיבוכים רבים בסוג 2 לעומת סוג 1. כדאי לקרוא ולהפנים את הציטוטים מהמאמר של ג'ים רוהן שהוא פילוסוף עיסקי אך הדברים על כך נכונים גם לבריאות.

להתראות איריס

21 פברואר 2010

להפוך מחולה לבעל מחלה

הקשבתי לאחרונה למספר הרצאות עיסקיות של אמיר הרדוף,בהן הוא חוזר רבות על המשפט:
אתם צריכים להפוך מבעלי עיסוק לבעלי עסק.

בכל פעם שהמשפט נאמר, אני חושבת על הסכרת: להפוך מחולה לאיש עם סכרת. נכון שלצערינו עסק אפשר לסגור או למכור ואפילו להרוויח מזה וסוכרת לא, אך אם נהפוך לאנשים עם סכרת בעלי גישה אופטימית ותחושת שליטה ואיזון, לא נרגיש חולים ומסכנים והרגשתינו תשתפר. חשוב השינוי המחשבתי ואיתו המעשים שיעזרו להגיע לאיזון ולשליטה.

להרשמה לטיפים לסוכרתיים וטרום-סוכרתיים.

איריס

15 פברואר 2010

Fiber 1 של נסטלה

כמו שהבטחתי, ביקרתי היום בעדן טבע מרקט ובדקתי את התכולה שדל פיבר 1. מסתבר שהתכולה לא השתנתה מאז 2004.
אומנם זה מכיל אספרטיים אך כמות הפחמימות קטנה כמעט ב-50%.
לכן, תלוי אם מחפשים יותר טבעי או פחות פחמימות. יש מי שלא יכול להיות גמיש בכמות הפחמימות (תלות באיזון ובטיפול) ויש מי שיכול להסתדר עם עוד 9 גרם פחמימות.

במסגרת הכנותי לטיפ לקראת פורים בדקתי אוזני המן מקמח מלא. גיליתי שתי עובדות חשובות:
1. יש שם אוזני המן מקמח מלא המומלאים בחלבה, פרג ותמרים. שלושתם מאד טעימים
2. אין להם אוזני המן ללא סוכר. נותנים פיתרון לדבר האמיתי ולא משתמשים בגימיק שיווקי. ברולדין מוכרים גם וגם.

איריס

14 פברואר 2010

עוד על דגני בוקר

ב-2007 נכתבה בעיתון מנטה כתבה על דגני בוקר וגם ב-2004. התאכזבתי לגלות שלפי הכתבה יש בפיבר-1 אספרטיים.

אבדוק עוד השבוע ואדווח. אם למישהו מבין הקוראים יש קופסה בביתו, אשמח לשמוע.

איריס

11 פברואר 2010

היפוגליקמיה - נפילת סוכר

אתמול פגשתי בחורה שסיפרה על על מיקרי ההיפוגליקמיה הרבים אותם היא חוותה.

הייתי דיי המומה מהסיפורים והרגשתי מאד ברת מזל. במשך 34 שנותי חוויתי היפויים רבים אך אף פעם לא הגעתי לפירכוסים או איבוד הכרה שדרש הזרקת גליקוגן. טוב שלא שמעתי את זה לפני כמה שנים או כמה חודשים. רק לפני שבועיים בן-זוגי היה בחו"ל עם בני ובתי ואני נשארתי לבד שבוע (ונהנתי מכל רגע). הבעיה היא שהסיפורים עוררו בי חלחלה למה יכול לקרות. לא רוצה לחשוב על כל הפעמים שהייתי לבד עם תינוקות או ילדים. רוצה להמשיך לחיות עם הביטחון שיש לי היום(או אתמול). מה שבטוח זה שבפעם הבאה שאשן לבד, אדאג לאכול יותר לפני השינה. עדיף היפר על היפו - גופנית ונפשית.

05 פברואר 2010

שיבולת שועל

היום הפצתי את הטיפ הדו-שבועי שלי והפעם הנושא היה שיבולת שועל. הרבה המלצות קיבלתי מאנשים לגבי שיבולת שועל שרובינו מכירים בשם קוואקר. בניגוד למאכלים אחרים בעלי אינדקס גליקמי נמוך, שיבולת שועל הינה דגן טעים וטוב לעיכול.
בעבר שמעתי על כאלו שאינם מוותרים על דיסה על בסיס מים או עם מעט חלב לארוחת הבוקר מאחר וזה מרגיע להם את הבטן העצבנית.

לכן, ניסיתי להכין פשטידה משיבולת שועל . הופתעתי לגלות כמה זה פשוט להחליף את הקמח בחצי כוס שיבולת שועל מומסת במים. כדאי לנסות ולהמיר גם מתכונים אחרים. המאמץ שווה.

כל מי שרוצה לקבל את הטיפ המלא מוזמן להרשם באתר ואשלח לו אותו ביחד עם כל ההמלצות האחרות.

איריס

03 פברואר 2010

פשטידה על בסיס שיבולת שועל

שלום לכולם

היום הכנתי פשטידה טעימה שכמובן ניתן לגוונה בהתאם לסוג הארוחה וכמובן טעמם של הסועדים.
להזכירם, שיבולת שועל מאד בריאה ובעלת אינדקס גליקמי מאד נמוך (איכות פחמימה טובה מאד).

מצרכים:
  1. 6 כפות שיבולת שועל( 2 פחמימות)
  2. חצי כוס מים
  3. 250 גרם גבינה סקי 3%
  4. 2 בייצים
  5. 50 גרם גבינה בולגרית 5%
אופן ההכנה:
  1. לערבב בקערה את שיבולת השועל והמים. לחכות 10 דקות
  2. לרסק את הגבינה המולגרית
  3. לערבב את כל החמרים
  4. לשפוך לתבנית משומנת קטנה
  5. לאפות בטוסטר אובן 30 דקות בחום של 180 מעלות
אפשרויות לגיוון:
  1. במקום או בנוסף לגבינה להוסיף ירקות חתוכים, מרוסקים או מעוכים (גזר, קישוא, פטריות, בצל)
  2. להוסיף סוגי גבינה נוספים או אשל
  3. במידה ולא מוסיפים גבינה בולגרית(מלוחה) להוסיף מעט מלח
  4. במקום גבינה בולגרית או מלח להוסיף ממתיק.


בתאבון
איריס

02 פברואר 2010

חולה סוכרת



מי שכבר מכיר אותי יודע כי, אני מתנגדת לכינוי "חולה סכרת". וכל זאת למה?
גם כך חרב עולמו של האדם כשמנו לו את כל הדברים שהוא צריך לעשות ואת כל אלו שאסור לו לעשות. למה להוסיף עוד ? חולה הוא אדם אדם עצוב ומסכן ששוכב במיטה עם חום ולא מרגיש טוב. לא פלא שבנעורי היסתרתי את העובדה שיש לי סכרת.

אני מעדיפה להגיד "יש לי סכרת". יש לי מכונית, בעל, משקפיים, ילדים וגם סכרת. מדברים מסויימים כגון מכונית ובעל ניתן להיפטר מאחרים לא. אני לוקחת את הסכרת איתי לכל מקום ואנו מסתדרות די יפה יחד.

רבים מהצוות הרפואי והתקשורת מתעקשים להמשיך ולכנות את הסוכרתיים "חולי סכרת" כדי שיפנימו את מצבם ויטפלו בעצמם. כל הרפואה בארץ מתנהלת סביב חולים ורק לאחרונה יש מי ששינה את הגדרתו ל"בריאות". בתי חולים, קופות חולים, מישבא לרופא לקחת אקמול הוא חולה ואנו הנשים היינו יולדות במחלקת היולדות בבית החולים.
הסבירו לי שהדבר נובע מתרדום המילה patient בספרי הרפואה לחולה. לכן בשפות אחרות אומרים רק:
I am diabetic
I have diabetes

האם באמת רמת האיזון בארץ גבוהה יותר מאשר בחו"ל?
כמובן שגם סוכרתי זו אופציה.

איריס