18 דצמבר 2009

זיוף היפוגליקמיה

בפוסט הקודם סיפרתי על המפגש עם דפנה קיסרי במפגש שיח-הורים. 
דפנה דיברה על שיטת DAFNE ועל ההתמודדות עם ילדים עם סוכרת נעורים.

כשהייתי ילדה לא היו כל השיטות הללו, לא היה אינסולין שתמך בשיטה, לא היו כמעט מאכלים ללא סוכר ולא היו גלוקומטרים לבדוק את רמת הסוכר בדם.

באותה תקופה, השיטה הטובה ביותר לאכול משהו טוב ומיוחד, שיטה שאליה הגיעו כל הילדים בשלב זה או אחר, היתה לזייף היפוגליקמיה.
אם אמרתי שיש לי נפילת סוכר, אף אחד לא יכול היה לבדוק את רמת הסוכר שלי בדם.
כל שיכלו לעשות היה, להאמין לי ולתת לי משהו מתוק.
באותם ימים גם לא היה כל ידע על אינדקס גליקמי ולא ידעו ששוקולד אינו טוב לטיפול בהיפוגליקמיה.
 לכן, אם אהבתי שוקולד ורציתי להנות ממנו, ביקשתי שוקולד.
 הורי, ששמחו לפנק את ילדתם ולתת לה להנות ממתוק באישור הרופאה,
שמחו לתת לי שוקולד. כדי להראות להם, ששוקולד טוב ועוזר,
ידעתי לאשר אחרי 5 דקות כי ההיפו חלף עבר.
שוב לא יכלו לעשות בדיקת סוכר, לא ידעו ששוקולד ניספג לאט וכולם היו מרוצים.

יתרונה של שיטת DAFNE היא, שמתאימים את הטיפול לילד ולא את הילד לטיפול.
 לכן, אם הילד אוהב משהו - מאפשרים לו,
אך מגדירים איתו ביחד מתי זה מתאים ומה המינון הבריא.
 כדאי כמובן להדגיש לו כי בריאות חשובה לכולם ולא רק לילדים סוכרתיים ולכן בעצם הוא כמו כולם.

כמה טוב, שאין צורך לזייף היפויים כדי לאכול דברים אהובים. טוב שיש מספיק מאכלים טובים כדי לשמש תחליפים. ואם התחליף אינו מספיק, אפשר לאכול את הדבר האמיתי ולחשב את כמות האינסולין הנדרשת לשם כך. אם לא חישבנו נכון את כמות הפחמימות, אפשר לתקן.

מה אני אומרת לכם ההורים: אם ילדכם רוצה משהו ואתם אוסרים עליו, הוא ימצא את הדרך לעשות זאת.
עדיף שתהיו שותפים לזה גם אם זה לא נוח. שותפות תמזער את הנזק.

היום יש בהחלט אמצעים להתמודד בהצלחה עם פחמימות שאוכלים וכמובן בצורה מדודה ומבוקרת.

לכן, מתכונים מיוחדים לבעיות סוכר בחינם יכולים לסייע.
להרגיש חלק מהמשפחה ולאכול את המאכלים שכולם אוהבים.
מה שאני מכנה: "לאכול מאותו הסיר".
פשוט צריך לדעת איך לחשב זאת וכמה אינסולין לקחת.


עם הפחתה בכמות הפחמימות וחישוב הקלוריות במתכון ובמנה.


איריס

13 דצמבר 2009

מפגש שיח-הורים

ביום רביעי, 9.12.09 התקיים מפגש שיח-הורים של האגודה לסוכרת נעורים.

המפגש היה מאד מענין והתארחו בו שני אורחים:
- דפנה קיסרי, דיאטנית במרפאת סוכרת של בית-חולים שניידר
- יאיר, החייל הסוכרתי הראשון שהתנדב לצה"ל ופועל למען פתיחת שערי צהל לחיילים סוכרתיים עד היום
יאיר השתחרר מצה"ל לפני כארבע שנים דרגת סגן-אלוף.

טיפים חשובים מתוך הרצאתה המעניינת של דפנה קיסרי

ליצירת קשר עם דפנה:
דפנה קיסרי
דיאטנית קלינית
052-6903606

חג חנוכה שמח
איריס

07 דצמבר 2009

חג החנוכה


חג החנוכה קרב ובא. מתחילים לתאם ארועי הדלקת נרות חנוכה עם משפחה וחברים. זה הזמן לרענן כמה טיפים וכללים כדי לעבור את החג בשלום
1. חג החנוכה הוא חג העשיר בשמן. אוכל מטוגן גורם להשמנה שפוגעת באיזון
2. רוב הפחמימות בבצק הסופגניה ולא בריבה. לכן, סופגניה ללא סוכר עדין מכילה הרבה פחמימות
3. חלק מהסופגניו ללא טיגון מכילות הרבה מרגרינה וחמאה. בד"כ הרבה שומנים מוקשים ולא בריאים. לכן, חשוב לברר היטב עליהן לפני שקונים.
4. עדיף לאכול סופגניה עם קצת ריבה או ללא ריבה ולא עם כל הציפויים המיוחדים שמוסיפים עוד פחמימות
5. 4 לביבות = סופגניה גדולה
6. לביבות אפשר לא לטגן ולבססן על ירקות אחרים כגון קישואים.
7.
העדיפו סופגניה מיני ולא סופגניה גדולה. זה מספיק לסוכרתיים ולכולם.
8. אם אינכם יכולים להימנע מסופגניה, החליטו מתי תאכלו אותה והקפידו על כך. לאף אחד זה לא בריא לאכול סופגניה בכל ערב (גם לא מיני)
9. סופגניה מאד שומנית. צריך להיזהר בנטילת אינסולין מהיר. לפעמים ספיגת הפחמימות לוקחת גם 5 שעות ויותר.

כלל חשוב אחרון:
ב-100 גרם סופגניה יש כ-50 גרם פחמימות, או כ-3 מנות פחמימה

חג אורים שמח

איריס

05 דצמבר 2009

מהו איזון ?


שאלה שתמיד מעסיקה אותי מחדש. יש איזון הגוף, איזון הסוכרת, איזון הנפש וכמובן שיש איזון גוף ונפש.

ישנם אנשי מיקצוע שהתשובה שלהם היא חד משמעית: HbA1C < 7 . עבורי התשובה קצת יותר מורכבת. האדם מורכב מגוף ונפש. ולכן צריך לדאוג גם לגוף וגם לנפש. יש פעמים שקל לנו לשמור בקפידה על רמת סוכר בדם ע"י ספירת פחמימות ותיקונים ע"י אינסולין (כמובן אם משתמשים במשאבת אינסולין או באינסולין קצרצר טווח). אך יש מקרים שבהם אני מרשה לעצמי קצת לוותר.
כאשר טיילתי בתאילנד, השתדלתי לשמור על רמות סוכר סבירות. עד שגיליתי את האננס. האננס היה כה טעים, שהיה לי ברור שעלי להנות ממנו הרבה ככל הניתן. הרי אננס כה טעים אינני יכולה להשיג בישראל או במקומות אחרים. אם בכל פעם שהייתי אוכלת אננס הייתי מזריקה אינסולין, היתי מגבירה את הסיכון לנפילת סוכר. מאחר ונפילות סוכר רבות פוגעות בטיול, לקחתי החלטה מחושבת: להרפות במעט ולהנות. לא שרמות הסוכר שלי השתוללו אך צרפתי גוף ונפש. במשך שבועיים, נתתי לפעמים משקל גדול יותר לנפש(ההנאה שבאכילת אננס כה טעים) והרפתי קצת מהגוף (איזון הסוכר). לזה אני קוראת: מציאת נקודת איזון. הנקודת משתנה מארוע לארוע ומתקופה לתקופה. גמישות ולשליטה עוזרות למצוא בכל פעם נקודת איזון חדשה בחיינו. קורה שחשבנו שרמות הסוכר לא יהיו כל כך גבוהות ולכן מותר לנו להנות ומסתבר שתעינו – והנה רמות הסוכר משתוללות.
קורה שחשבנו שאם נוותר על המתוק הזה, נתנחם שהרגשת השליטה תכפה על כך – והנה אנחנו מבואסים ומצטערים שלא אכלנו מהמנה המדהימה ההיא. במיקרים כאלו לא מצאנו נקודת איזון. קורה שהגוף מנצח וקורה שהנפש מנצחת. וקורה שגם הגוף וגם הנפש חיים בשלום זה לצד זו. השלמה עם מצבים כאלו, וצעידה קדימה לחיפוש נקודת איזון חדשה היא מבחינתי איזון אמיתי.

אשמח לשמוע מה דעתכם

02 דצמבר 2009

סדנה לסוכרתיים וטרום סוכרתיים


הפקנו לקחים ושיבחנו את הסדגה המקורית. יוצאים עם סדנה טובה יותר וזולה יותר.

הנכם מוזמנים להצטרף לסדנת בריאות לסוכרתיים וטרום סוכרתיים.

הסדנה מונחית ע"י מומחית לאימון סוכרת ומאמנת כושר. שתיהן סוכרתיות המתמודדות בהצלחה. הסדנה משלבת פעילות גופנית מתאימה וקבלת המצב הבריאותי בראיה אופטימית ומעשית.

הקבוצה הבאה נפתחת באמצע ביום שני ה-21.12 בשעה 18:30 בהוד השרון.

מצורפת הזמנה לסדנה.

איריס פלג, 054-4608679