31 יולי 2009

קורנפלקס מתוק מחיטה מלאה

יש כאלו שאוהבים קורנפלקס מתוק אוכלים קורנפלקסמתירס (צבע צהוב).
יש כאלו שרוצים לשמור על אינדקס גליקמי נמוך, אוכלים ברנפלקס העשוי מחיטה מלאה אך הוא אינו מתוק כמו הקורנפלקס הרגיל.
מה עושה מי שרוצה קורנפלקס מתוק אך עם אינדקס גליקמי נמוך?

עצה: מוסיפים לקערית עם הברנפלקס והחלב שקית אחת של סוכרה דיאט או סוכר לייט. אלו נמסים גם בחלב קר ואין בעיה. טעים מאד.

להזכירכם:
1. מחקר שנעשה לאחרונה הוכיח שבקורנפלקס של תלמה יש הרבה יותר סוכר מאשר כתוב על האריזה. נסו להימנע מזה. אולי תגלו שזה טעים לכם ותרויחו גם קערית בריאה.
2. לאלו המחשבים פחמימות לצורך הזרקה, זיכרו שכוס חלב = פחמימה.

26 יולי 2009

ריבה ללא סוכר וריבה ללא תוספת סוכר

ישנם מספר סוגים של ריבות .
אציין שני סוגים עיקריים שחשוב לנו, המתוקים, להבין:
קונפיטורה - ריבה המכילה חתיכות פרי (מעל 60% פרי)
ריבה רגילה - ללא חתיכות פרי ( 35% פרי)

מההגדרות ניתן להבין כי
 ריבה ללא סוכר יכולה להכיל כמות משתנה של פחמימות (וגם הרבה מאד) 
מאחר והפרי עצמו מכיל הרבה פחמימות. 

כלומר כשרואים על המדפים במרכולים "ריבה ללא סוכר" יש לבדוק היטב את כמות הפחמימות בטבלה. 
אני משתמשת בריבות של סן-דלפור אך בכל 100 גרם כ-60 גרם פחמימות וכ-171 גרם בכל הצינצנת וכן המון חתיכות פרי.
אם כבר אז כבר - אם אני מרשה לעצמי ריבה, לפחות להנות כמו שצריך. 
אני מחשבת זאת ככפית למנה לפחמימה(15 גרם פחמימות). 
ריבה כזאת היא פיתרון מעולה לנפילת סוכר: פרוסה לחם מחיטה מלאה + כף ריבה.

כמובן שככל שיש פחות פרי בריבה, אפשר להפחית את כמות הפחמימות. 
ניתן למצוא על המדפים ריבות של מרמולייט המכילות הרבה פחות פחמימות אך מדובר בג'לטין בשלל צבעים.

ואיך מכינים ריבה ללא סוכר לבד?
כמובן שהדבר משתנה יחסית לאחוז הפרי.
בחיפוש באינטרנט ניתן למצוא מתכונים לשני הסוגים.

חשוב לזכור כי קשה לאמוד כמה פחמימות יש בכל כף ריבה. מדובר בניסוי וטעיה. התחילו בכף, מדדו את רמת הסוכר אחרי שעתיים ונסו להעריך האם זה יותר מפחמימה או פחות מפחמימה. חשוב לזכור שחיי המדף של ריבה כזאת מאד קצרים וכדאי להחזיקה בקרור.

למתכונים מגוונים לבעיות סוכר ושמירה על בריאות לכל המשפחה
 יש ללחוץ ==>כאן

להתראות
איריס

24 יולי 2009

שוקולד


מי לא אוהב לאכול שולקולד ולנו המתוקים מתגברת התשוקה לשוקולד כשאומרים לו שאסור. נכון, שמזמן הפסיקו להגיד לסוכרתיים אסור אלא מותר אך במידה ובזמן הנכון. בדיוק מאותה הסיבה אני לא אוהבת שוקולד ללא סוכר. כבר כתבתי בעבר על מאכלים ללא סוכר וכיצד קל להיות מוטעים מזה. בנוסף השינוי הקטן בפחמימות מוחלף בשומנים מוקשים שאינם בריאים. גם כך יש לנו סיכון לבעיות לבביות. מב זה יעזור שנשפר במעט את רמת הסוכר בדם (אם בכלל) אך נפגע בהרבה ברמת השומנים בדם.
שוקולד הוא דוגמה מעולה של פחמימה בעל אינדקס גליקמי נמוך בגלל השומן שבקקאו. זאת הסיבה שלא מומלץ לאכול שוקולד בזמן נפילת סוכר. אין בעיה לאכול 4 קוביות (שורה) של שוקולד. כמות הפחמימות הולכת ופוחתת בשוקולד מריר. ככל שאחוז הקקאו עולה כמות הפחמימות יורדת. להלן מספר דוגמאות:

שוקולד חלב של עלית:
64 גרם פחמימות ל-100 גרם

שוקולד מריר 60% קקאו של עלית:
49 גרם פחמימות ל-100 גרם

שוקולד מריר 60% קקאו של ורד הגליל:
52 גרם פחמימות

שוקולד מריר 70% קקאו של ספלנדיד:
47 גרם פחמימות

שוקולד מריר 70% קקאו של Lindt:
33 גרם פחמימות

שוקולד מריר 85% קקאו של Lindt:
19גרם פחמימות

שוקולד מריר 70% קקאו של Cote D'r:
33 גרם פחמימות

שוקולד מריר 85% קקאו של Cote D'r:
19גרם פחמימות

נכון שהשוקולד המריר של 85% הרבה יותר מריר, אך אם משתמשים בזה לאפיה או בישול ניתן להוסיף טיפות ממתיק במקום סוכר ובכך לחסוך פחמימות רבות. כבר שמעתי תגובות מכמה שאוהבים אותו מאד מאד. שווה לנסות.


טיפים נוספים לחיים טובים עם סוכרת במפגש הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!


איריס

22 יולי 2009

מאכלים עם אינסולין

השבוע נשאלתי אילו מאכלים מכילים אינסולין וצריך לצרוך מהם הרבה.
לצערינו אינסולין הוא חלבון שמתעכל במערכת העיכול וזוהי הסיבה שיש להזריק אותו ולא לקחת כדור אינסולין. הכדורים המשמשים לטיפול בסוכרת סוג 2 אינם מכילים אינסולין הם מעודדים את הלבלב להפריש אינסולין. כאשר הלבלב (או תאי הבתא) אינם מתפקדים יותר אין ברירה אלא לעבור לאינסולין.
מאחר והאינסולין חלבון, ישנם ניסויים לקבל את האינסולין עם משאף כך שהוא יוחדר דרך מערכת הנשימה ולא מערכת העיכול.

לכן, הפיתרון התזונתי הוא להימנע מפחמימות או לאכול פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך.

פופקורן


פופקורן הינו בעל אינדקס גליקמי בינוני ולכן הוא טוב בתור תחליף פחמימות.

פתרון מצוין לארוחת ביניים:
2 כוסות = מנת פחמימה = 12 גרם פחמימות.
פיתרון נהדר לנישנש מול הטלויזיה או לכיוף בסרט.

אבל ישנה בעיה קטנה:
אם קונים פופקורן בסרט מקבלים לכל הפחות דלי קטן של פופקורן המכיל לפחות 4 מנות פחמימה.
שקית שמכינים במיקרו מכילה גם כן כ-4 מנות.
בכל מקרה הפופקורן המוכן מכיל הרבה מאד פחמימות ושומנים שאינם בריאים. 
בעיקר בשקית הקנויה יש הרבה מאד שומנים בכמות שבעייתי למשתמשי אינסולין מהיר או כדורים ממריצי לבלב. 

ככה זה בחיים: אין טוב בלי רע.
אנסה לתת לכם טיפ שבעזרתו אני מתגברת על הבעיה:
1. כשאני הולכת עם בן-זוגי לקולנוע, אני משתדלת לא לקנות פופקורן.

    אם אני נשברת אני קונה את הקטן ביותר ולפעמים אף שופכת קצת.
    אני יותר גיבורה לפני שאני מתחילה לאכול - אם מתחילים,
    קשה מאד להפסיק בעיקר לכאלו עם יצר זלילה וכירסום כמו שלי.
    כשאני הולכת עם הילדים, אני מביאה איתי שקית או מבקשת כוס גדולה בדוכן המכירה.
    מעבירה לזה 4 חופנים של פופקורן.    
    לפני הקניה הילדים (לשימחתם) מקבלים הוראה מפורשת,
    שלא לתת לי לקחת יותר אחרת לא אקנה להם בפעם הבאה
    (גם כאן, אני יותר גיבורה לפני שאני מתחילה לאכול ומלמדת את הילדים להתעלל באמא וגם לעזור לה להתמודד).
2. מה האפשרויות להכין פופקורן בריא בבית ובכמות סבירה (משתי כפות גרגירי תירס מיובש ניתן להכין כוס פופ קורן):
    א. מכשיר חשמלי להכנת פופקורן
    ב. לשים בסיר כף שמן + גרעיני פופקורן

החסרון של האפשרות הראשונה היא שהמכשיר עולה כסף וצריך מקום איחסון עבורו. החסרון של האפשרות השניה הוא שצריך לנקות את הסיר שנשרף מאד.


השבוע מצאתי פטנט שנותן מענה לשתי הבעיות:
- לקחת שקית קוקי (כזאת שמכינים בה עוף, בשר, ירקות וכדומה).

- שמים בשקית ארבע כפות פופקורן או יותר עם יש עוד משתתפים.
- מוסיפים מלח ומערבבים היטב.סוגרים את השקית בקצה בעזרת קליפס פלסטיק. - שמים במיקרו. אני שמה דקה וחמישים שניות עבור שתי כפות אך הדבר משתנה ממקרו למקרו ולכן צריך ללמוד זאת בהדרגה.
- כאשר מפסיקים פיצוצי הפופקורן התכופים יש לעצור את המיקרוגל.
- בסוף ההכנה מומלץ לנער ההיטב את השקית ולשפוך לקערה.
כמובן שיש שקיות בשני גדלים (רגיל וענק). 
השקית הרגילה מתאימה לשתי כוסות.
בגדולה אפשר לשים כמות יותר גדולה של גרגירים ואף לקשור במקום התופסן.

מודה, פחות טעים מזה הקונים בקולנוע או מזה המכינים בשקית משומנת קנויה. אולם, זה לא מצופה בשומנים אך גם מהנה ומהווה תחליף טוב וטעים וכמובן מתאים לנשנוש.

עצה חשובה ששלחה לי היום עפרה:
אני נוהגת להכין פופקורן במיקרו בשקית נייר פשוטה,ניתן לקנות חבילת גדולה של שקיות נייר במחיר מאוד זול לעומת שקיות קוקי.

הוספתי את זה בתגובות אך חשבתי שזה מספיק חשוב לכתוב את זה גם בגוף ההודעה
שווה לנסות


למתכונים מגוונים וומיוחדים לבעיות סוכר ושמירה על בריאות
 יש ללחוץ ==>כאן

איריס

19 יולי 2009

להתאזן מחדש - כנס לשמירה על בריאות


-->
שלום לכולם

הנכם מוזמנים להצטרף לכנס בריאות.
הדגש הינו על בעיות סוכר אך נכון לשמירה על בריאות בכלל.
הכנס מתאים למתוקים שבנינו
וכן לאלו הרוצים לקחת שליטה על בריאותם.

במפגש תקבלו הרבה עקרונות חשובים
והמון תקוה, עתיד , הבנה וקבלת המצב הבריאותי.

לא להילחם בו. להתמודד איתו.
לקבל אותו כידיד שצריך לחיות איתו אבל לא אויב.

בואו לקבל דוגמא מבעלי ניסיון, הסברים ומוטיבציה.

וגם, יהיה טעים ונעים

תודה
איריס פלג, 054-4608679

17 יולי 2009

מקלוני בדיקה וקופות חולים

רבים סיפרו לי, כי קופות החולים ובעיקר שרותי בריאות כללית קיצצו באספקת מקלוני הבדיקה.
הכלל אומר, כי מי שאינו מזריק אינסולין או אינו לוקח כדורים העלולים לגרום לו היפוגליקמיה זכאי רק לקופסא אחת של מקלונים לתקופה של שלושה חודשים.
לכך יש לי שתי השגות: ראשית, מטיפים לסוכרתיים לשפר את רמת האיזון שלהם אך מצפים מהם לעשות זאת עם 15 בדיקות בחודש. כלומר חצי בדיקה ביום....שנית, ההנחיה של חברות הגלוקומטרים וכן ההנחיה של הצוותים הרפואיים היא כי אסור להשתמש בחבילת מקלונים חודש לאחר שנפתחה. אם זה כך, כיצד ניתן להשתמש בחבילה מקלונים שלושה חודשים?
לכן, אני ממליצה לכם לא לוותר. נכון, קופות החולים רוצות לחסוף כסף ואם מקבלים את ההנחיה בלאית ברירה הן מרוויחות ואתם מפסידים. אם פונים לרופא המנהלתי (רופא אחראי בכל סניף קופת חולים) ומתקעשים עם הסיבות הנכונות , מצליחים. מאחר ויש לכם את כל הסיבות הנכונות שהן רצון להגיע לאיזון ואיסור להשתמש בחבילה מעל חודש, יש לכם סיבה טובה לנצח.

איריס

12 יולי 2009

אינסולין או כדורים

לאחררונה שוב הועלו במספר פורומים נושאים הדנים בנושאים כגון "מה עדיף - כדורים או אינסולין" או "מתי כדאי לעבור לאינסולין" וכדומה.
אין ספק שהמעבר לאינסולין מעצים אצל הסוכרתיים בעיות נפשיות רבות הגוררות התנגדויות. לצערי, גם הרופאים עייפים מהתנגדויות אלו ופעמים רבות הם חוששים להציע את האפשרות.
אינסולין בעבר היה הרבה פחות נוח לשימוש: אכלו בשביל האינסולין ולא הזריקו אינסולין בשביל האוכל, אמצעי ההזרקה היו פחות נוחים ופחוט סימפטיים (לשאוב אינסולין לתוך מזרק ולהוציא בועות אויר, מחטים יותר גדולות) וכדומה. בציבור הצטיירה הדעה כי מי שמגיע לאינסולין "הלך עליו". היום יש אינסולין אנאלוגי המעניק איכות חיים ועוד סוגים אחרים היכולים לחסוך הזרקות ולהתאים יותר לאופיים של האנשים. גם אמצעי ההזרקה הישתפרו בהרבה והיום אין צורך לשאוב אינסולין וכדומה. אפשר להחזיק את עט האינסולין בתיק ולהשתמש בו בשעת הצורך.
ובכן, למה כדאי להעדיף אינסולין ולא לפחד מפניו? בתקופה הראשונה של איבחון המחלה, הלבלב עודנו מתפקד ומפריש אינסולין. לפעמים אין הוא מפריש את הכמות המספקת ולפעמים בגלל תנגודת אינסולין גבוהה (קולטני האינסולין שבתאים אינם מתפקדים כראוי) הוא מפריש עוד ןעוד אינסולין כדי לבצע את עבודתו (העברת הגלוקוז מהדם לתאים). בגלל עבודתו המאומצת של הלבלב הוא יפסיק לתפקד בסופו של דבר והכדורים לא יספיקו לעזור. מעבר מוקדם לאינסולין משמר את הלבלב ואם הלבלב עודו מתפקד, שימוש באינסולין ארוך טווח יכול להספיק ואין צורך בסוג נוסף. אם עוברים לאינסולין כאשר הלבלב אינו מפריש מספיק אינסולין או בכלל לא, יש צורך או באינסולין ארוך טווח + אינסולין קצרצר טווח או בסוגים אחרים מסוג MIX.
היתרון הגדול מכולם הוא השיפור באיכות החיים: אפשר לאכול דברים שהיו אסורים בזמן השימוש בכדורים מאחר ורמת הסוכר היתה גבוהה לאחר אכילתם או לשנות את כמותם (יותר או פחות). הדבר אפשרי מאחר שאו שהלבלב מגבה את האינסולין הארוך טווח או שמשתמשים גם באינסולין קצרצר טווח ואותו אפשר לשנות בהתאם לכמות הנאכלת.
היו ששאלו אותי למה אם משתמשים רק באינסולין ארוך טווח הלבלב מגבה את האינסולין ואין זה קורה כשמשתמשים בכדורים. לשם כם יש להבין יותר על תפקוד האינסולין בגוף. אצל אדם בריא הלבלב מפריש מעט אינסולין כל הזמן ויותר אינסולין לאחר אכילת פחמימות. כלומר, הלבלב כל הזמן עובד - לפעמים פחות ולפעמים יותר. השימוש באינסולין ארוך טווח, מאפשר ללבלב לנוח ברוב שעות היממה, אלא אם כן לאחר ארוחת פחמימות. לכן, הוא מסוגל לגבות את האינסולין הארוך טווח המוזרק.
ואם כל הנאמר אינו מספיק, יש לזכור כי האינסולן טבעי בניגוד לכדורים המכילים חומרים כימיים ולכן יש להם תופעות לואי כמו בחילות וכאבי בטן.

להזכירכם, ניתן להרשם לקבלת עידכוני הבלוג במייל

איריס

09 יולי 2009

עוגת שוקולד מקמח מלא



הערות:
1. את העוגה הזו נהגתי להכין בימי ההולדת של ילדי. עם קמח רגיל ושוקולד מריר רגיל, זהו מתכון מנצח. מאד פשוט ומהיר והעוגה נטרפת.
2. העוגה משתבחת עם הזמן. ביום הראשון היא טובה. ביום השני מעולה וכן הלאה
3. החומרים המפורטים מתאימים ל-2 תבניות אינגליש קייק (אורך 28 ס"מ כל אחת)
4. בשתי תבניות אלו 26 פרוסות ברוחב 2 ס"מ כ"א. בכל פרוסה מנת  1 פחמימה (15 גרם פחמימות)
5. לא ניסיתי להפחית את כמות הסוכר בעוגה ולהמירו בממתיק סוכרהלוז. ניסוי מעניין
6. בחרתי בעוגה הנעשית משמן ולא עם חמאה או מרגרינה כדי להפחית את כמות השומנים המוקשים בה. כפי שסיפרתי בפוסט על בית בריא, נושא הבריאות חשוב לי מאד.
7. תבניות טפלון או תבניות חד פעמיות אין צורך לשמן.
9. אני אפיתי את העוגה בטוסטר אובן.
10. את המתכון המקורי של הציפוי מכינים עם 50 גרם מרגרינה. שוב אני ממירה זאת ברבע כוס חלב כדי לחסוך שומני טראנס
12. אם מכינים את העוגה עם קמח מלא מרטיבים אותה עם שלושת רבעי כוס נוזלים. אם מכינים את העוגה עם קמח לבן מרטיבים אותה עם חצי כוס כוס נוזלים.

חומרים:

העוגה עצמה
===========
- כוס וחצי קמח מלא
- 1 כף אבקת אפיה
- כוס סוכר
- 3 ביצים
- 3 כפות קקאו
- שלושת רבעי כוס חלב או תחליף חלב
- חצי כוס שמן
- תמצית וניל

חומרים להרטבה
============
- מבוגרים
שליש כוס חלב או תחליף חלב
שליש כוס מים
כף סוכר

- ילדים
שליש כוס חלב
שליש כוס מים
כף סוכר
תמצית וניל

חומרים לציפוי
========
- 100 גרם שוקולד מריד 85% קקאו
- 1 כף סוכר
- רבע כוס חלב
- טיפות ממתיק (אני השתמשתי בסוכרה דיאט) לפי הטעם

הוראות הכנה
- לחמם את התנור ל-180 מעלות
- לערבב את כל החומרים ולשפוך לשתי התבניות אינגליש-קייק כל תבנית אחרת.
- לאפות כחצי שעה עד שהקיסם יבש
- לערבב בכוס את החומרים להרטבה 
- להרטיב את העוגה בעזרת כף
- לחכות שהעוגה תתקרר.
- להמיס את השוקולד עם שאר חומרי הציפוי
- למרוח על העוגה

אם מחלקים את העושה ל-28 מנות (14 בכל תבנית אינגליש-קייק), 
 כל פרוסה שקולה למנה פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם)


עוד מתכונים בחינם לגיוון התפריט ושמירה על הבריאות.
לגישה למתכונים בחינם  יש ללחוץ ==> כאן.

בתאבון ולהתראות
איריס 

08 יולי 2009

עוף עם אורז וגריסי פנינה - ארוחה שלמה ומהירה

בפוסט הקודם כתבתי על בית בריא. רבים חושבים שבית בריא מצריך הרבה עבודה והכנה ארוחה בריאה היא בהכרח מסובכת וארוכה. 
לכן, ברצוני ללמד היום מתכון מהיר ובריא של ארוחה שלמה של עוף, אורז, ירקות. רק סלט נשאר להכין בזמן שהעוף מתבשל או נאפה.

הערות:
- לגריסי פנינה אינדקס גליקמי יותר נמוך מאשר לאורז מלא. לכן, לעירבוב של גריסי פנינה ואורז מלא מספר יתרונות: הוא אהוב יותר על ילדים, הוא מוריד את האינדקס הגליקמי של האורז.
- חישוב כמות ההגשה של האורז המעורב זהה לאורז רגיל: חצי כוס = 3 כפות = מנה פחמימה = 15 גרם פחמימות
- אפשר להכין את המתכון בתנור בתבנית אפיה המכוסה בנייר אלומיניום. לאחר שעתיים יש להסיר את נייר האלומיניום ולהשחים כ-10 דקות 


מצרכים:
- עוף שלם חתוך לשמיניות
- בצל
- 1 כף שמן
- 1 כוס אורז מלא עול
- 1 כוס גריסי פנינה
- מלח, פילפל שחור, פפריקה מתוקה (תבלינים לפי הטעם)
- שלש כוסות מים

אופן ההכנה:
- לקצץ את הבצל לקוביות
- להשחים במחבת את הבצל וכף השמן
- להוסיף את האורז וגריסי הפנינה ולערבב מעט
- להוסיף מים ואבקת מרק ולהשאיר על האש כ-15 דקות
- לשטוף את העוף ולסדר בסיר שטוח או תבנית אפיה
- לשפוח את תערובת האורז לסיר או התבנית עם המים
- לסדר את חתיכות העוף על האורז ולתבל
- להוסיף עוד חצי כוס מים אם כל המים נספגו
- לכסות את הסיר או התבנית ולהעמיד לבישול לשעתיים

הצעות לגיוון:
- כדי להפוך את המתכון לארוחה מלאה, אני מוסיפה ירק: רבעי קישואים, רבעי גזרים, פרחי ברוקולי, פרחי כרובית, כלרבי, חתיכות סלרי עלים, חתיכות שורש סלרי
מפזרת הכל על העוף. יש לקחת בחשבון שירק מוציא נוזלים בצמו ולכן לא להרבות בכמות המים. לעשות זאת בהדרגה
- אפשר להוריד את העור מהעוף ולחסוך בשומנים מהחיי. טעים מאד גם כך.

בזמן שהעוף מתבשל או נאפה אפשר להכין סלט טעים וכמובן טחינה בריאה.



טיפים נוספים לחיים טובים עם סוכרת במפגש הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!


בתאבון

07 יולי 2009

בית בריא

יצא לי לשוחח עם סוכרתיים רבים וכן עם הורים לילדים סוכרתיים. אם הסוכרתי הפנים את המחלה ומטפל בה (גם אם לא במאת האחוזים) הוא יהיה מודע לדברים החשובים לבריאותו יותא מאשר האדם הממוצע. מרובם (בעיקר הורים לילדים סוכרתיים) שמעתי על מאכלי הבריאות בביתם. לא שהם צמחונים או אוכלים אוכל אורגני, אך הם מבססים את ארוחותיהם על פחמימות מלאות, מאכלי חלב דלי שומן וממעיטים באוכל מטוגן. כמובן שהם מרשים לעצמם סטייק טעים ואפילו עוגה אך השולחן הערוך אצלם בבית מבוסס על סלטים, ירק מבושל, בשר לא שמן ומעט מטוגנים ועוגה טעימה לקינוח. היום סיפרה לי אמא לילד סוכרתי שיש לה מתכון מנצח לקציצות עוף מטוגנות ללא שמן על מחבת טפלון - לזה אני מתכוונת. התיכנון הבריאותי. חסל סדר ספונטניות באוכל ששמים על השולחן ושממלאים במקרר. בית מתוק אינו בית שארוחת צהריים שיגרתית תהיה שניצל וציפס ולא שהמנה הראשונה תהיה סלט מלאה בחומוס וערמה של פיתות באמצע השולחן. שוב, גם סוכרתיים ובכללם אני מרשים לעצמם לנגב חומוס במיסעה. הדגש הוא על תדירות העיניין.
במספר סדנאות שהעברתי לסוכרתיים דיברתי על ארוחות משפחתיות. "אל תגישו לשולחן מה שאינכם יכולים לעמוד בפניו ואינו טוב לכם" "למה לילדים שלנו מגיע עונש" נשאלתי. תשובתי היתה " ואם מצבכם הבריאותי יוחמר ותהיו תלויים בילדכם זה לא יהיה להם עונש. אם לכם יש סוכרת סיכויים רבים שגם להם תהיה סוכרת. אתם בעצם מלמדים אותם לאכול נכון, להחשף לירקות רבים ואם חס וחלילה הם יאובחנו כסוכתיים, הם יהיו יותר מוכנים לזה מאשר אתם הייתם."
נראה לי שבית בריא הוא חלק מההפנמה של הסוכרת. ההבנה, שלא כל דבר צריך ויכול להיכנס לפה.
בית בריא, החשוב לכל משפחה, הוא אחד היתרונות של הסוכרת. הפנמת הסוכרת גורמת לנו לחשוב יותר על הבריאות. מאחר והסוכרתי אינו יכול לחשוב על בריאותו וששאר בני המשפחה ימשיכו כרגיל, הורה סוכרתי מחנך את ילדיו לאוכל בריא גם אם להם מותר יותר ומוחוץ לבית הם אוכלים גם דברים אחרים. כך גם בבית שיש ילד סוכרתי. את השולחן עורכים בהתאם.

06 יולי 2009

פשטידת ירקות מהירה דלת פחמימות

אנו הסוכרתיים צריכים למצוא תוספות מעניינות לארוחות כדי לא להתנפל על הפחמימות (גם אם הן טובות). הפעם החלטתי לצרף מתכון פשוט ומהיר ולהראות שזה אפשרי. אצלי במקפיא יש תמיד שקיות של לקט נורמנדי (גזר, כרובית, ברוקולי) ולקט פשטידה (ברוקולי, כרובית, בצל). שני הלקטים של חברת סנפרוסט. לקט נורמנדי מכיל חתיכות גדולות יותר בעוד לקט פשטידה מכיל חתיכות יותר קטנטת. כל אחר והמירקם האהוב עליו.

מצרכים:
1. את הירק הנורמנדי רצוי להפשיר מספר דקות במיקרוגל
2.בצל בינוני

3. שקית לקט ירקות
4. שתי כפות שמן
5. שליש כוס קמח מלא
6. שתי ביצים
7. כף אבקת מרק
8. מעט פלפל שחור
9. מעט מאד אבקת אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות
2. לשפוך כף שמן למחבת, להוסיף את קוביות הבצל ולהשחים

3. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב
4. לשמן מעט תבנית של טוסטר אובן
5. לאפות בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד שישחים

הצעות לשינויים:
1. אפשר לבשל קודם את הלקט הנורמנדי. מתקבל מרקם שונה לחלוטין של הפשטידה
2. אפשר להוסיף פיטריות שמפיניון (טריות או מקופסה)
3. אפשר לרפד את התבנית בבצק דק הנמכר בגלילה (כמדומני של מעדנות). אני פורסת את הבצק על התבנית וקצת על השוליים מאחר והוא מתכווץ בחימום, דוקרת במזלג ואופה לבד כ-10 דקות
4. אפשר לרסק גזר וקישוא ולהפוך את התערובת לצפופה יותר

את המתכון הבסיס לוקח להכין 5-10 דקות. נכנסים הביתה, שמים בטוסטר אובן, ובזמן שקוצצים סלט ומחממים את יתר הארוחה (או מכינים ביצים..) הפשטידה מוכנה.

טיפים נוספים לחיים טובים עם סוכרת במפגש הבא :

כדאי למהר ולהירשם, מספר המקומות מוגבל! ההרשמה החלה!


כמה פשוט, כמה טעים.
בתאבון

שמירה על איזון מתוך תקוה

השבוע נפגשתי עם מתאמנת שלי, שמאד קשה לה להפנים את הסוכרת, לערך בדיקות לפני הארוחה ואחריה ולהזריק בכל פעם. בעצם להזריק היא כבר מזריקה, היא פשוט לא תמיד מתקנת את רמות הסוכר כי לא תמיד היא מודדת. מאחר והיא בד"כ לא רושמת, קשה להפיק לקחים מאיזון הסוכר שלה. מקסימום ניתן לקרוא את הבדיקות ממכשיר הסוכר שלה אך לא ניתן להסיק האם זה לפני הארוחה, אחרי הארוחה או אולי בצום. כמובן גם אי אפשר ללמוד האם היא הזריקה מספיק אינסולין והאם הבעיה שלה באינסולין ארוך טווח או קצרצר טווח. לפי דבריה היא נורא מסכנה ולכן אינה יכולה לעשות פעילות גופנית.
לאחר שהתחלנו לתאר את תמונת העתיד הרצוי שלה כפי שהיא רוצה, שאלתי אותה איך זה מתקשר לסוכרת והיא ענתה:
אני צריכה למדוד, לרשום, להזריק ולעסוק בספורט. כמה פשוט.

תמיד יותר קל מתוך כח ותקוה לעתיד טוב מאשר בתור קורבן

04 יולי 2009

סוגי פחמימות


אתמול פגשתי בחור שחשב פחמימות זה רק דברים כמו לחם ופסטה. להפתעתו גם תירס, חומוס, פירות וכדומה נחשבים סוכר גם כן. לאחר פגישתינו חשבתי כי אם הוא לא יודע יתכן שיש עוד כאלו שלא יודעים. לכן הפעם אספר על סוגי הפחמימות.
פחמימה נחשב כל מזון המתפרק לגלוקוז הנספג בדם. הפחמימות מתחלקות לשלושה סוגים: פחמימות פשוטות (טעמן מתוק), מחמימות מורכבות(לחם, פסטה, תפוח-אדמה) ופחמימות מלאות(אורז מלא, קטניות, לחם מלא).

פחמימות פשוטות (סוכרים פשוטים) בעלות אינדקס גליקמי גבוה
פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי בינוני
פחמימות מלאות בעלות אינדקס גליקמי נמוך

חשוב לזכור כי אופן ההכנה של הפחמימה משפיע על האינדקס הגליקמי שלה. דוגמאות:
1. לגזר חיי אינדקס גליקמי יותר נמוך מאשר לגזר חיי מרוסק. לגזר מרוסק אינדקס גליקמי יותר נמוך מאשר לגזר מבושל(עיכול יותר קל)
2. הוספת שונן או חלבון לפחמימה מורידה את האינדקס הגליקמי שלה (עיכול של חלבונים ושומן יותר ארוך מעיכול של פחמימות)

לכן, הוספת שמן זית או טחינה משפרת את האינדקס הגליקמי של הפחמימה